INFONET-468X60-BANNER

Banja Koviljača: Sportska hala posle 20 godina

28.01.2014. | Novosti

Sportska dvorana površine skoro 3.000 kvadratnih metara, čija je izgradnja započeta tačno pre dve decenije konačno je završena. Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović svečano je, na Savindan, u Osnovnoj školi "Vera Blagojević" salu predao na upotrebu građanima.

U prvoj fazi, pre dve decenije, urađena je armirano-betonska konstrukcija i zdanje je pokriveno, što je tada koštalo fantastičnih 1.180.000 nemačkih maraka! To je više nego što je koštala izgradnja, kompletno uređena i opremljena nova sportska dvorana u Lešnici kod Loznice.

Niko nikada nije proverao ko je, kako i na koji način, proćerdao novac i ostavio objekat kao "Skadar na Bojani". Slično je i sa drugim građevinama u gradu kao što su nesuđeni hirurško-ginekološki blok i nova pijaca u centru grada.

- Obećali smo da ćemo kao i mnoštvo toga iz prošlosti, morati da rešavamo kao "nasledstvo", koje nije ni lako ni jednostavno. Već 2008. godine uspeli smo da od Ministarstva prosvete dobijemo 45 miliona dinara i tim novcem su okončani građevinski radovi, postavljen deo elektro mreže i izgrađene su tribine – navodi gradonačelnik. - U prošloj godini, iz gradske kase, izdvojili smo 33 miliona dinara, čime su završeni svi mašinski, preostali elektro i završni radovi u građevinarstvu. Završetkom radova su ne samo škola, već i rekreativci i gosti, dobili jednu od najlepših i najfunkcionalnijih dvorana.

U međuvremenu će biti okonačni i završni radovi i opremanje teretane, fitnes i sale za stoni tenis, "čime će sadržaji u hali biti zaokruženi".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;