Užice: Cevovod pušten u rad

24.01.2014. | Novosti

Pušten je u rad novoizgrađeni cevovod od Sušičkih vrela do Užica. Građani Užica će se alternativno snabdevati vodom iz tog cevovoda do sanacije jezera Vrutci. U izgradnji cevovoda dugog 1.800 metara učestvovala su 82 pripadnika Vojske Srbije, koji su, zajedno sa radnicima užičkog preduzeća "Jedinstvo", čitav posao završili dva dana pre roka.

- Vojska Srbije je završila svoj zadatak. Radili smo noćas do pet sati, jer data reč mora da se ispuni. Bilo je teško, ali Vojska Srbije nikad neće dovesti u sumnju naređenje koje dobije, a rok koji utvrdi uvek će ispuniti. Iako smo rekli da je rok za završetak cevovoda 25. januar, posao smo završili čak dva dana pre roka – naglasio je ministar odbrane Nebojša Rodić, koji je prisustvovao puštanju cevovoda u rad.

Ministar je rekao da je ponosan na pripadnike Vojske i istakao da se nada da će Vlada i Skupština Srbije odobriti sredstva za nabavku nove opreme i tehnike za Vojsku Srbije, jer je ona pokazala da je privržena građanima i da poslove slične ovom u Sušici, niko drugi u Srbiji ne može da obavi osim Vojske.

Gradonačelnik Užica Saša Milošević rekao je da je u toku ispiranje vodovodne mreže od mulja od Sušičkih vrela do Stapara, a da će nakon toga početi hemijsko ispiranje više od 300 kilometara sekundarne mreže gradskog vodovoda.

- Oko 90 odsto gradske mreže već je u proteklih sedam dana isprano vodom iz Velike brane. Očekujemo da će u kratkom vremenskom periodu, kada tri uzastopne analize pokažu da nema prisustva algi u vodi, Užičani ponovo moći da piju vodu iz gradske mreže – rekao je Milošević.

Prema rečima vlasnika preduzeća "Jedinstvo" Miće Mićića, ostalo je još da se ukopaju cevi, ali ukoliko to vremenski uslovi ne budu dozvolili iduće sedmice, taj posao može da se obavi i na proleće.

- Cevi su pod opterećenjem, tako da nema bojazni da se može dogoditi neka havarija na cevovodu – tvrdi Mićić.

Celokupna izgradnja cevovoda koštaće oko 900.000 evra, a finansirana je iz republičkog budžeta i budžeta Grada Užice.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije