INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Za fabriku vode nedostaje 5,3 miliona evra

21.01.2014. | B-92

Za završetak projekta Pogona za preradu vode "Makiš 2" nedostaje još 5,3 miliona evra, izjavio je Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali. Dodao je da se neće uzimati novi krediti, već će novac obezbediti Grad Beograd.

On je novinarima prilikom obilaska postrojenja te fabrike rekao da je Grad Beograd obezbedio polovinu tih sredstava, a da se radi na tome da se obezbedi još polovina potrebnog novca.

- Ono što želimo je da pokušamo uštedama da stvorimo uslove za finansiranje investicija koje su bitne za grad Beograd, kao što je ova, tako da ćemo iz sredstava Grada Beograda, bez dodatnih zaduživanja, obezbediti završetak radova fabrike "Makiš 2" – rekao je Mali.

Radovi na postrojenju "Makiš 2" počeli su 2003, rekao je on, a izvođač radova je izraelska kompanija "Tahal Consulting Engeers". Mali je naveo da je prilikom preuzimanja funkcije predsednika Privremenog organa Beograda dobio pismo od te izraelske kompanije da žele da raskinu ugovor zbog toga što Beograd nije ispunio svoje obaveze.

On je dodao da je na sastanku sa predstavnicima izraelske kompanije "Tahal", održanom prošle nedelje, dogovoreno da se nastavi sa radovima, kako bi 1. septembra "Makiš 2" bio spreman za probni rad, a fabrika bi zvanično bila puštena u rad krajem ove godine.

- Ukoliko je završimo do kraja godine, stvaramo uslove da uradimo rekonstrukciju "Makiša 1", što je neophodno uraditi, i time obezbeđujemo snabdevanje grada zdravom i čistom vodom za sledećih 20 godina – dodao je Mali.

Vršilac dužnosti generalnog direktora "Vodovoda i kanalazicije" Svetozar Veselinović rekao je "građani neće morati da brinu oko kvaliteta, koji ostaje na visokom nivou i količine vode, ukoliko Beograd ne preraste u prestonicu sa više od 2,2 miliona stanovnika", dodao je Veselinović.

Završetkom fabrike vode "Makiš 2" proizvodni kapacitet beogradskog vodovodnog sistema biće povećan za 20 odsto.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;