IZOLACIJA-468X60-BANNER

Dugovi Alpine se smanjili

19.11.2013. | Tanjug

Dugovanja austrijskog građevinskog koncerna "Alpina", koji je otišao u stečaj, minimalno su smanjena na manje od četiri milijarde evra.

- Prijavljena potraživanja su se, u međuvremenu, smanjila na nešto ispod četiri milijarde evra – kazao je stečajni upravnik Štefan Ril bečkom dnevniku "Kurir" koji podseća da se polazilo od toga da će dugovanja "Alpine" iznositi 4,22 milijarde evra.

Pojedini sporni slučajevi su, kako je naveo, rešeni, a pojedina potraživanja povučena. Sada, prema njegovim rečima, neće više eksplodirati nikakva nova bomba.

- Sada se nalazimo u fazi rešavanja – rekao je Ril dodajući da je, na primer, prodajom građevinskih mašina "Alpine" dobijeno više od 10 miliona evra neto.

- To je senzacionalan rezultat – kazao je industrijski licitator Herbert Karner.

Prodaja pokretnosti Alpine još je u toku, a pokrenuta je i prodaja nekretnina koncerna. Prema "Kuriru" postoji 21 nekretnina, međutim sa simultanim pravom na zalog "Erste banke" u vrednosti od oko 60 miliona evra. Sporazum o zalogu sklopljen je marta ove godine, prilikom pokušaja restruktuiranja firme, zbog čega, dodaje "Kurir", treba da se proveri da li će ugovor biti priznat.

Alpina je bila angažovana u Srbiji na radovima na Korudoru 10, na putu Pirot-Dimitrovgrad i na obilaznici oko Dimitrovgrada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;