INFONET-468X60-BANNER

U Uljmi kod Vršca počela izgradnja sportske hale vredne 78 miliona dinara

08.11.2013. | E-kapija

U naselju Uljma kod Vršca, u četvrtak, 31. oktobra 2013. godine, počela je izgradnja sportske hale u okviru Osnovne škole "Branko Radičević". Ukupna vrednost investicije je 78 miliona dinara, a površina obhekta je nešto manje od 1.790m2. Prvu fazu izgradnje finansira opština, sa 15 miliona dinara, objavio je zvanični opštinski sajt.

Kamen temeljac svečano je položio ministar regionalnog razvoja Igor Mirović, uz predsednika opštine Čedomira Živkovića.

Nakon zvaničnog obeležavanja početka radova, održan je radni sastavak, gde je ministru Miroviću predstavljen opštinski plan projekata za naredni period. Ministar je najavio da će Srbija i Rumunija u nekoliko narednih nedelja preduzeti konkretne korake na izradi projektne dokumentacije za deo Koridora 11 od Beograda, preko Pančeva i Vršca, do Temišvara.

- Osim toga, Vršac će pripremiti projektnu dokumentaciju i za nekoliko meseci konkurisati kod resornog ministarstva za sufinansiranje nastavka nove faze u izgradnji Tehnološkog parka - dodao je Mirović.

Kada je reč o inicijativi da Vršac dobije status grada, Mirović je napomenuo da su već vođeni razgovori u okviru Ministarstva s predstavnicima opština koje žele da u formalnom smislu postanu gradovi i pravi centri razvoja u ekonomskom smislu. On je kazao da je uveren da će se u narednih nekoliko meseci izaći s konačnom idejom da se ovo pitanje otvori i u samoj Narodnoj skupštini.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;