Valjevo: Infrastrukturalni radovi

31.10.2013. | Valjevo Online

Završeni su radovi na izgradnji kanalizacije i asfaltiranju Ulice Boška Stojanovića u Valjevu. Asfaltirano je 650 metara ove ulice. Vrednost radova je oko pet miliona dinara, a radove je izvelo GP "Kompresor ing" d.o.o. koje je dalo najpovoljniju ponudu na tenderu, koji je raspisala gradska Direkcija.

Milan Trifunović, pomoćnik direktora JP "Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva"  je rekao da je za ovu fazu radova utrošeno je 300 kubika materijala da bi se zamenila posteljica i stabilizovalo tlo, kako bi se izgradio kolovoz koji će trajati.

- Nismo planirali da toliko materijala ode, ali imali smo problema sa zamenom materijala, jer je ovde  postojao nekakakav asfalt koji je bio u veoma lošem stanju. S jedne strane kopano je zbog vode, a sa druge zbog kanalizacije,  tako da je bila vrlo loša posteljica, pa smo utrošili oko 300 kubika na zamenu posteljice da bi stabilizovali tlo i kolovoz koji će trajati. Ovo je prva faza radova na rekonstrukciji cele Ulice Boška Stojanovića, čija je dužina 1500m i koja se proteže od Duplih traka do Donjograbovačke ulice. U narednoj fazi biće urađeni i trotoari na ovoj ulici. Predračunska vrednost radova je 40 miliona dinara. Trotoari i odvodnjavanje će se raditi narednih godina, a sad je urađena kolovozna rekonstrukcija i prvi sloj asfalta – rekao je Trifunović.

Đorđe Pavlović, direktor JKP "Vodovod Valjevo" je rekao da je ovo javno preduzeće  dalo tehničke uslove i podržalo meštane i u poprečnim ulicama  da priključe svoje objekte na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

- Mi smo ovde u saradnji sa MZ, građanima i Direkcijom ugovorili par poprečnih ulica koje bi mogle da se priključe. Mi tu nismo učestvovali u izgradnji, ali smo dali tehničke uslove i podršku mešatanima tako da prema informacijama koje imamo, oni su većinu tih poprečnih ulica uspeli da priključe. Nama sada preostaje da se izvrši tehnički prijem kanalizacije i da se izdaju konkretno rešenja za priključenje – kaže direktor "Vodovoda" Đorđe Pavlović.

Asfaltiran veliki uspon puta u Beomuževiću

Još jedna kritična deonica u valjevskom kraju je sanarina, u okviru radova koje ove godine sprovodi gradska Direkcija. Urađena je prva deonica od 800m puta, širine 3,5m u selu Beomuževiću. Vrednost radova je 3.552.480 dinara sa PDV-om, a radove je izvelo preduzeće "Autotransport".

- Deonica koja je asfaltirana je najkritičnija, jer je u pitanju velika uzrbdica i voda bi svaki put odnela materijal kojim je put nasipan. Veliki je značaj puta, jer vodi do škole. Na ovom pravcu ima 49 domaćinstava i 30 dece – kaže Milojko Grujičić, meštanin iz Beomuževića.

U gradskoj Direkciji kažu da je ovaj put veoma značajan za MZ, jer spaja magistralni put M-4, sa lokalnim putem koji povezuje Suvu česmu i Radiju. Sanirana je najkritičnija deonica, koja je cela u usponu i čiji je makadamski deo voda stalno odnosila. Meštani Beomuževića kažu da su zadovoljni što je rešen ovaj višegodišnji problem na putu i da očekuju da će u narednom periodu biti završeno asfaltiranje cele deonice puta, dugog 4,5km.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...