IZOLACIJA-468X60-BANNER

Valjevo: Infrastrukturalni radovi

31.10.2013. | Valjevo Online

Završeni su radovi na izgradnji kanalizacije i asfaltiranju Ulice Boška Stojanovića u Valjevu. Asfaltirano je 650 metara ove ulice. Vrednost radova je oko pet miliona dinara, a radove je izvelo GP "Kompresor ing" d.o.o. koje je dalo najpovoljniju ponudu na tenderu, koji je raspisala gradska Direkcija.

Milan Trifunović, pomoćnik direktora JP "Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva"  je rekao da je za ovu fazu radova utrošeno je 300 kubika materijala da bi se zamenila posteljica i stabilizovalo tlo, kako bi se izgradio kolovoz koji će trajati.

- Nismo planirali da toliko materijala ode, ali imali smo problema sa zamenom materijala, jer je ovde  postojao nekakakav asfalt koji je bio u veoma lošem stanju. S jedne strane kopano je zbog vode, a sa druge zbog kanalizacije,  tako da je bila vrlo loša posteljica, pa smo utrošili oko 300 kubika na zamenu posteljice da bi stabilizovali tlo i kolovoz koji će trajati. Ovo je prva faza radova na rekonstrukciji cele Ulice Boška Stojanovića, čija je dužina 1500m i koja se proteže od Duplih traka do Donjograbovačke ulice. U narednoj fazi biće urađeni i trotoari na ovoj ulici. Predračunska vrednost radova je 40 miliona dinara. Trotoari i odvodnjavanje će se raditi narednih godina, a sad je urađena kolovozna rekonstrukcija i prvi sloj asfalta – rekao je Trifunović.

Đorđe Pavlović, direktor JKP "Vodovod Valjevo" je rekao da je ovo javno preduzeće  dalo tehničke uslove i podržalo meštane i u poprečnim ulicama  da priključe svoje objekte na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

- Mi smo ovde u saradnji sa MZ, građanima i Direkcijom ugovorili par poprečnih ulica koje bi mogle da se priključe. Mi tu nismo učestvovali u izgradnji, ali smo dali tehničke uslove i podršku mešatanima tako da prema informacijama koje imamo, oni su većinu tih poprečnih ulica uspeli da priključe. Nama sada preostaje da se izvrši tehnički prijem kanalizacije i da se izdaju konkretno rešenja za priključenje – kaže direktor "Vodovoda" Đorđe Pavlović.

Asfaltiran veliki uspon puta u Beomuževiću

Još jedna kritična deonica u valjevskom kraju je sanarina, u okviru radova koje ove godine sprovodi gradska Direkcija. Urađena je prva deonica od 800m puta, širine 3,5m u selu Beomuževiću. Vrednost radova je 3.552.480 dinara sa PDV-om, a radove je izvelo preduzeće "Autotransport".

- Deonica koja je asfaltirana je najkritičnija, jer je u pitanju velika uzrbdica i voda bi svaki put odnela materijal kojim je put nasipan. Veliki je značaj puta, jer vodi do škole. Na ovom pravcu ima 49 domaćinstava i 30 dece – kaže Milojko Grujičić, meštanin iz Beomuževića.

U gradskoj Direkciji kažu da je ovaj put veoma značajan za MZ, jer spaja magistralni put M-4, sa lokalnim putem koji povezuje Suvu česmu i Radiju. Sanirana je najkritičnija deonica, koja je cela u usponu i čiji je makadamski deo voda stalno odnosila. Meštani Beomuževića kažu da su zadovoljni što je rešen ovaj višegodišnji problem na putu i da očekuju da će u narednom periodu biti završeno asfaltiranje cele deonice puta, dugog 4,5km.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;