INFONET-468X60-BANNER

Počela izgradnja akva parka u Trsteniku (video)

24.10.2013. | Tanjug

U Trsteniku je zvanično počela izgradnja akva parka koji će moći da primi više od 4.000 posetilaca, a rok za završetak radova je polovina 2015.godine. Prema rečima predsednika opštine Miroslava Aleksića, akva park će se prostirati na površini od 2,5 hektara i imaće dosta sadržaja, između ostalog, i pet potpuno novih bazena za najmlađe, ali i sve ostale ljude koji vole ovakvu vrstu zabave.

Projekat će se najvećim delom finansirati iz budžetskih sredstava, posredstvom Ministarstva privrede, sa 55 miliona dinara.

- Srećan sam što smo uspeli da i u ovim teškim vremenima smognemo snage i uđemo u jedan ovako veliki projekat. Mi smo još početkom godine konkurisali jer smo na vreme pripremili dokumentaciju, i odobreno nam je 55 miliona dinara iz Ministarstva privrede, sektora za turizam – rekao je Aleksić, precizirajući da je 20 odsto učešće lokalne samouprave.

On je objasnio da se trenutno izvode radovi na prvoj fazi izgradnje kompleksa, a plan je da se park na vodi pusti u rad do juna 2015.godine.

- I ono što je interesantno je da će to u ovom delu Srbije, od Kruševca do Čačka biti prvi ozbiljan akva park sa velikim kapacitetom koji će imati sve ono što imaju takvi objekti u Jagodini ili Bačkom Petrovcu – istakao je predsednik opštine.

Aleksić veruje da će to za Trstenik biti važna stvar, kako sa aspekta promocije Trstenika, tako i u privredno – turističkom smislu, imajući u vidu i blizinu Vrnjačke banje. Trstenik, kaže Aleksić, dobija novu šansu za razvoj, kao i šansu da postane centar ovog dela regiona.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;