INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bar: I stečaj ZIB ako zatreba

04.09.2013. | Novosti

Preduzeće Zavod za izgradnju Bara, nekadašnji ponos grada čiji su neimari izgradili veći deo urbanog jezgra, dovedeno je do milionskog minusa i hipoteke. Većinski vlasnik ZIB je aktuelni predsednik opštine Bar Žarko Pavićević. Nezadovoljni radnici okupili su se u utorak (3. septembar 2013.) ispred jedne od nezavršenih stambeno-poslovnih zgrada, kojima je Pavićević dao obećanja – jedna plata za deset dana, a druga do kraja kalendarskog meseca.

Radnici su odlučili da sačekaju i taj 12. septembar. Ukoliko Pavićević ne ispuni obećanja, spremni su i da traže stečaj. Dodaju da nisu primili poslednje četiri plate, a da neredovnost isplata zarada traje od decembra prošle godine. Preduzeće je, navode radnici, pod hipotekom, u minusu četiri miliona evra.

Predsednik sindikta Enver Aljošević kaže da uslovno prihvaćeni kolektivni odmor prvi put od osnivanja preduzeća, menadžment i vlasnik nisu iskoristili za obezbeđenje uslova i nastavak procesa rada.

- Postoje indicije da su određen službe iskoristile vreme da pročiste sporne ugovore i dokumentaciju. Takođe, iz pojednih pogona odnosio se materijal bez propratne dokumentacije. Kao rešenje za sutuaciju u kolektivu većinski vlasnik i menadžment nude nastavak kolektivnog odmora, bez garancija za poboljšanje situacije – kaže Aljošević.

Pavićević, pak, tvrdi da zna u kojoj se situaciji radnici nalaze.

- Nastajaćemo da ovaj mesec skinemo blokadu računa jer je to jedini način da počnemo normalno da funkcionišemo – kazao je Pavićević. On je dodao i da nije protiv toga da proda kamenolom ili da firma ode u stečaj ako treba.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;