INFONET-468X60-BANNER

Bar: I stečaj ZIB ako zatreba

04.09.2013. | Novosti

Preduzeće Zavod za izgradnju Bara, nekadašnji ponos grada čiji su neimari izgradili veći deo urbanog jezgra, dovedeno je do milionskog minusa i hipoteke. Većinski vlasnik ZIB je aktuelni predsednik opštine Bar Žarko Pavićević. Nezadovoljni radnici okupili su se u utorak (3. septembar 2013.) ispred jedne od nezavršenih stambeno-poslovnih zgrada, kojima je Pavićević dao obećanja – jedna plata za deset dana, a druga do kraja kalendarskog meseca.

Radnici su odlučili da sačekaju i taj 12. septembar. Ukoliko Pavićević ne ispuni obećanja, spremni su i da traže stečaj. Dodaju da nisu primili poslednje četiri plate, a da neredovnost isplata zarada traje od decembra prošle godine. Preduzeće je, navode radnici, pod hipotekom, u minusu četiri miliona evra.

Predsednik sindikta Enver Aljošević kaže da uslovno prihvaćeni kolektivni odmor prvi put od osnivanja preduzeća, menadžment i vlasnik nisu iskoristili za obezbeđenje uslova i nastavak procesa rada.

- Postoje indicije da su određen službe iskoristile vreme da pročiste sporne ugovore i dokumentaciju. Takođe, iz pojednih pogona odnosio se materijal bez propratne dokumentacije. Kao rešenje za sutuaciju u kolektivu većinski vlasnik i menadžment nude nastavak kolektivnog odmora, bez garancija za poboljšanje situacije – kaže Aljošević.

Pavićević, pak, tvrdi da zna u kojoj se situaciji radnici nalaze.

- Nastajaćemo da ovaj mesec skinemo blokadu računa jer je to jedini način da počnemo normalno da funkcionišemo – kazao je Pavićević. On je dodao i da nije protiv toga da proda kamenolom ili da firma ode u stečaj ako treba.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;