Obnova Pribojske banje

03.09.2013. | Novosti

Pribojska banja vraćena je crkvi, a posle prve faze radova na uređenju i obnovi posao u njoj će naći 150 zaposlenih – izjavio je u ponedeljak (2. septembar 2013.) epsikop mileševski Filaret. Banja će ostati u sastavu Kliničkog centra Užice, sa kojim će biti sklopljen poseban ugovor. U trećoj i najvažnijoj fazi projekta obnove planirana je izgradnja velikog hotela, a iz Fonda za razvoj Srbije.

Poslovi bi trebalo da traju najmanje tri meseca. U prvoj fazi biće obnovljen postojeći hotel, kao i bazen i kupatilo, a u drugoj će se rraditi na pomoćnom objektu, dijagnostičkom centru, u kojem će biti smeštene prostorije za fizikalnu terapiju.

Filaret ističe i da će Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja da zaštiti vodu Pribojske banje, što će ograničiti njenu ekploataciju. Mileševska eparhija je zajedno sa saobraćajnim institutom pripremila sve projekte obnove Banje. U ovoj episkopiji kažu da će radovi na izgradnji savremenog lečilišta početi za neki dan.

- Nećemo dozvoliti da se ponovo prave propusti – naglašava vladika. - Pisani dokazi i svedočanstva lekara iz Pribojske banje potvrđuju da je ranije bilo i po 200 hiljada pregleda godišnje, a gde su pare od toga. To se mene kao vladike ne tiče jer za Banju odgovaram od primopredaje 15. februara.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Suza 06.05.2021.
Kako se odrzavaju betonske kade?
Biljana 05.05.2021.
U mnogim zgradama u bg place se grejanje in...
Marko 05.05.2021.
Sve piše, osim kako i gde da se prijavimo.....
Vesna 04.05.2021.
Kako mogu da se prijavim za tu subvenciju k...
Ozrenka 03.05.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije na ...