PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Preko petlje u Radničkoj od Nove godine

30.08.2013. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas obišao je radove u Radničkoj ulici i u Ulici Jurija Gagarina, najavivši potpunu prohodnost saobraćaja do Nove godine.

Đilas je juče, u prisustvu predsednika opština Čukarica Zorana Gajića i Novi Beograd Aleksandra Šapića i gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, obišao radove na drugom severnom vijaduktu petlje "Radnička" i prisustovao početku betoniranja gornje konstrukcije petlje "Jurija Gagarina".

- Okvirni rok za završetak radova je prvi decembar ove godine, očekujemo da to bude dan pre ili posle, ali u svakom slučaju Beograđani bi za Novu godinu trebalo da prelaze preko novih nadvožnjaka i petljom koja potpunosti funkcioniše, osim tramvajskog saobraćaja - istakao je Đilas.

On je dodao da će radovi na pristupnim petljama Mostu na Adi omogućiti brži razvoj Beograda.

- Radimo na projektu tramvaja preko novog mosta dok ne dođemo do realizacije projekta metroa. Biće novih autobuskih linija koji će spojiti Novi Beograd i Čukaricu i dobićemo potpuno novu dinamiku saobraćaja. Posle toga ostaje da sa strane Čukarice napravimo silazak ka Bulevaru patrijarha Pavla do pumpe i ulaska u Košutnjak, a onda kako sredstva budu dozvoljavala i rekonstrukciju Bulevara patriharja Pavla sve do Rakovice - objasnio je Đilas. Juče je betonirano poslednje polje konstrukcije pristupnih puteva na novobeogradskoj strani Mosta na Adi, nakon čega će početi asfaltiranje na delu od mosta ka Otvorenom tržnom centru.

U toku je priprema za betoniranje poslednja dva polja druge, severne konstrukcije u Radničkoj ulici.

Ona se sastoji od 12 polja ukupne dužine 310 metara i imaće tri saobraćajne trake koje će koristiti vozila iz centra grada u smeru ka Banovom brdu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Srba 02.12.2023.
Zbog čega je naziv "osmeh Vojvodine" promen...
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...

;