INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Dom zdravlja Surčin još bez dozvole

14.08.2013. | Novosti

Nova zgrada Doma zdravlja Surčin je završena, opremanje prostorija je pri kraju, ali objekat još nema upotrebnu dozvolu. Iako je otvaranje bilo najavljivano još u martu ove godine, iz Agencije za investicije kažu da je dobijanje dozvole u proceduri, a da ništa nije "iskočilo" iz plana.

Prema rečima dr Vere Dražić, sekretarke za zdravstvo, radovi su završeni, prošle su sve procedure za javne nabavke i tenderi i trenutno se sređuju sobe. Prema njenim rečima, Dom zdravlja bi trebalo da otvori vrata za pacijente ili poslednje nedelje avgusta ili početkom septembra.

- Radovi su završeni, a dobijanje upotrebne dozvole je u proceduri – potvrdili su u Agenciji za investicije. - Po našim saznanjima u toku je i postupak za opremanje Doma zdravlja Surčin u nadležnosti Sekretarijata za zdravstvo.

Kada neophodan dokument za otvaranje stigne, koji podrazumeva da su gradnja i opremanje kompletno završeni, a bezbednosni uslovi ispoštovani, Surčinci će konačno dobiti izuzetno modernu zdravstvenu ustanovu. Međutim, prema podacima iz Agencije za investicije, rok za završetak radova bio je 22. februar, a već tada je započeo tehnički pregled nakon čega sledi pribavljanje upotrebne dozvole.

Dva objekta spojena pasarelom

Kompleks Dom zdravlja sastoji se od dva objekta, koji su spojeni zastakljenom pasarelom. U prvom delu, u prizemlju, biće pedijatrijska služba, a na prvom spratu opšta zdravstvena zaštita, kućno lečenje i zaštita žena sa patronažnom službom. U drugom delu biće rendgen i ultrazvučna dijagnostika, fizikalna medicina i rehabilitacija, apoteka i hitna pomoć, laboratorija i specijalističke službe, stomatologija...

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;