Konačno kanalizacija za "Teremijski sliv" u Kikindi

05.08.2013. | Dnevnik

Izgradnja fekalne kanalizacije u takozvanom "Teremijskom slivu" u Kikindi, koji obuhvata ulice: Vinogradsku, Jugovićevo sokače, deo ulice Nikole Tesle i deo ulice Teremijski drum do kraja građevinskog rejona, počela je u četvrtak (1. avgusta 2013. godine). Biće urađeno 1.200 metara kanlizacione mreže sa 75 priključaka.

- Prvo se gradi crpna stanica za prepumpavanje fekalne kanalizacije, a radovi će obuhvatiti izgradnju fekalne kanalizacije, sanaciju vodovodne mreže u ulicama Vinogradska i Jugovićevo sokače, presvlačenje kolovoza u Vinogradskoj i Jugovićevom sokačetu, dok je u ostalim ulicama planirano krpljenje oštećenog asfalta – kaže Olivera Kantar, v.d. direktora Direkcije za izgradnju grada.

Radovi će koštati 41 milion dinara, a kao najpovoljniji ponuđač, posao je dobila firma "Potiski vodovodi" iz Horgoša. Rok za završetak je 54 radna dana. Pošto je reč o uskim ulicama, apeluje se na građane da budu strpljivi, jer postoji mogućnost da u narednih desetak dana potpuno bude paralisan saobraćaj. Izvođači radova će se truditi da im obezbede kakav-takav prolaz, obećala je Olivera Kantar.

Fekalna kanalizacija u Kikindi još nije izgrađena na obodima grada i to u ulicama: Braće Bogaroški, Vodice, Put za pristanište, Banatska, Mokrinski drum, Šumice, Bašaidski drum, Karlovački put. Dva najveća naselja bez kanalizacije su Strelište i Železnički novi red gde je u toku izrada planova detaljne regulacije. Očekuje se da do kraja godine bude završena projektna dokumentacije, da bi se naredne godine moglo raditi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...