IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Konačno kanalizacija za "Teremijski sliv" u Kikindi

05.08.2013. | Dnevnik

Izgradnja fekalne kanalizacije u takozvanom "Teremijskom slivu" u Kikindi, koji obuhvata ulice: Vinogradsku, Jugovićevo sokače, deo ulice Nikole Tesle i deo ulice Teremijski drum do kraja građevinskog rejona, počela je u četvrtak (1. avgusta 2013. godine). Biće urađeno 1.200 metara kanlizacione mreže sa 75 priključaka.

- Prvo se gradi crpna stanica za prepumpavanje fekalne kanalizacije, a radovi će obuhvatiti izgradnju fekalne kanalizacije, sanaciju vodovodne mreže u ulicama Vinogradska i Jugovićevo sokače, presvlačenje kolovoza u Vinogradskoj i Jugovićevom sokačetu, dok je u ostalim ulicama planirano krpljenje oštećenog asfalta – kaže Olivera Kantar, v.d. direktora Direkcije za izgradnju grada.

Radovi će koštati 41 milion dinara, a kao najpovoljniji ponuđač, posao je dobila firma "Potiski vodovodi" iz Horgoša. Rok za završetak je 54 radna dana. Pošto je reč o uskim ulicama, apeluje se na građane da budu strpljivi, jer postoji mogućnost da u narednih desetak dana potpuno bude paralisan saobraćaj. Izvođači radova će se truditi da im obezbede kakav-takav prolaz, obećala je Olivera Kantar.

Fekalna kanalizacija u Kikindi još nije izgrađena na obodima grada i to u ulicama: Braće Bogaroški, Vodice, Put za pristanište, Banatska, Mokrinski drum, Šumice, Bašaidski drum, Karlovački put. Dva najveća naselja bez kanalizacije su Strelište i Železnički novi red gde je u toku izrada planova detaljne regulacije. Očekuje se da do kraja godine bude završena projektna dokumentacije, da bi se naredne godine moglo raditi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...

;