Nova škola čeka 650 učenika – Klisa (Novi Sad)

01.08.2013. | Dnevnik

Izgradnja još jednog objekta Osnovne škole "Dušan Radović" na Klisi teče po planu i radovi su u završnici, tako da bi zgrada trebalo da bude gotova do početka nove školske godine.

- Đaci će u septembru biti useljeni u novu školu, s tim što će i stari objekti biti u upotrebi, sem jednog koji se nalazi naspram nove zgrade na bregu, gde nastavu pohađa četiri-pet odeljenja – rekao je u ranijoj izjavi za naš list član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Radomir Dabetić.

Škola se gradi na uglu Velebitske ulice i Zmajevačkog puta, a u okviru projekta, za koji je  Ministarstvo prosvete  dobilo zajam od Evropske investicione banke. Škola će moći da primi 650 učenika, imaće fiskulturnu salu, te površinu od 3.500 kvadrata, što znači da će sadašnji objekti OŠ "Dušan Radović" biti značajno rasterećeni, a učenici i nastavnici više neće imati nastavu u tri smene. Podsetimo, radovi su u startu kasnili zbog problema sa projektom. Stručnjaci iz MUP-a su smatrali da atomsko sklonište u školskoj zgradi mora biti veće. Problem je rešen tako što se škola gradi bez skloništa, a gradska vlast je preuzela obavezu da napravi sklonište pored škole.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...