INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Radovi na prevoju Čemerno pri kraju

29.07.2013. | Novosti

Radovi na prevoju Čemerno, na magistralnom putu Foča-Gacko, pri kraju su i ova deonica će 5. avgusta biti puštena u saobraćaj. Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, posle posete gradilištu, izjavio je da je najvažnije da je sve urađeno po najvišim standardima.

On je podsetio da je ugovoreni rok izvođenja radova produžen iz objektivnih razloga, jer su, zbog pojave klizišta, izvršena dodatna geomehanička ispitivanja terena. Čubrilović je istakao da će se svi uveriti u kvalitet posla koji je urađen domaćim snagama i sredstvima.

- Možemo da budemo zadovoljni što su radovi konačno privedeni kraju, bez obzira na dva produženja roka – rekao je Čubrilović, dodavši da je siguran da niko neće imati primedbe na urađeni posao.

Za projekt "Trajno rešenje klizišta Čemerno" iz sredstava ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa Srpske izdvojeno je oko 73 miliona maraka. Projektom je predviđeno konačno rešavanje problema aktivnog klizišta na magistralnom putu Foča-Gacko, koje je onemogućavalo nesmetano odvijanje saobraćaja, a njegovom realizacijom bi se uspostavila najkraća veza severnog i južnog dela Republike Srpske. Izvođač radova je "Integral inženjering" iz Laktaša, a stručno-tehnički nadzor nad izvođenjem radova pripao je Institutu za građevinarstvo "IG" Banjaluka.

Tri mosta

U okviru ovog projekta izgrađena je trasa puta u ukupnoj dužini od 9,45 kilometara, tunel "Čemerno" dužine 2.109 metara i tunel "Surdup", dužine 196 metara. Klizište Sutjeska je sanirano, a izgrađena su i tri mosta od kojih je najduži vijadukt "Trnova Luka" – 408 metara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;