INFONET-468X60-BANNER

Počela obnova dela puta Lajkovac-Obrenovac

25.06.2013. | Tanjug

Građevinska firma "Strabag" započela je radove na rekonstrukciji dela regionalnog puta Ljakovac-Obrenovac, a rok za završetak posle je 25 radnih dana. Reč je o kompletnoj rekonstrukciji puta od Lajkovca do mesta Jabučje, dok je put od Jabučja do Obrenovca ranije urađen, rekao je predsednik opštine Ljakovac, Živorad Bojičić.

On je kazao da opština Lajkovac u celosti finansira radove sa 26 miliona dinara, pošto Javno preduzeće "Putevi Srbije" nije imalo para za rekonstrukciju tog puta. Prema njegovim rečima, taj put će imati i biciklističku i pešačku stazu.

Bojičić je naveo da je put Lajkovac-Jabučje-Obrenovac ostao regionalni put, dok je regionalni put Ljakovac-Bogovađa prešao u nadležnost opštine Lajkovac, kao lokalna saobraćajnica. Za rekonstrukciju puta Lajkovac-Bogovađa će uskoro, takođe, biti raspisan tender za izbor najpovoljnijeg izvođača radova.

Što se tiče radova na izgradnju budućeg auto-puta od Beograda do granice sa Crnom Gorom na delu od Lajkovca do Uba, Bojičić je rekao da je došlo do izvesnog kašnjena, jer "Putevi Srbije" nisu na vreme plaćali izvođačima radova "Putevima Užice" i "Planumu". On je kazao da je to sada rešeno i da će ta deonica auto-puta tzv. Koridora 11 biti potpuno završena do kraja godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;