INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ilić pregovara sa Eksim bankom o finansiranju Koridora 11 (video)

18.06.2013. | Tanjug

Ministar za građevinu i urbanizam Velimir Ilić izjavio je da se sa Eksim bankom u Pekingu dogovara o tome kada će novac za izgradnju Koridora 11 biti operativan, kao i da će kineskim investitorima predstaviti još dva projekta koji se rade koncesiono.

"Ministarstvo za građevinu i urbanizam organizovalo je posetu Kini u dogovoru sa Eksim bankom, koja finansira projekat za izgradnju auto-puta, odnosno deonicu Koridora 11 Ljig-Obrenovac. Treba da se sa Eksim bankom dogovorimo u kojoj fazi smo sada i kada će novac biti operativan", rekao je Ililić.

"Što se tiče druge dve investicije koje se rade koncesiono i pripremaju se, imamo prezentaciju te dve koncesije i razgovore sa budućim investitorima, i nadam se da ćemo uspešno dogovoriti i ta dva projekta i da će veoma brzo doći do njihove realizacije", dodao je ministar.

Ilić je ranije najavio da će se koncesiono raditi delovi autoputa Koridora 11 od mosta Zemun-Borča do Obrenovca i od Čačka do Požege. Kineska Eksim banka, osnovana 1994. podređena je Državnom savetu, odnosno vladi NR Kine i podvrgnuta direktnom nadzoru ministarstva finansija, ministarstva spoljne trgovine i ekonomske saradnje i Narodne banke Kine (PBoC).

Eksim banka je jedna od tri institucionalne bankarske organizacije ovlašćene da sprovode državnu politiku NR Kine u industriji, spoljnoj trgovini, diplomatiji, ekonomiji i finansijama, te da pružaju finansijsku podršku i podstiču izvoz proizvoda i usluga iz druge po veličini nacionalne privrede u svetu. U najvećim zapadnim privredama se procenjuje da obim zajmova Eksim banke premašuje sve inostrane kredite koje zajednički daju države članice Grupe sedam (G7) – SAD, Japan, Nemačka, Francuska, Velika Britanija, Kanada i Italija.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;