INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uskoro rehabilitacija puta Velika Drenova-Poljna-Rekova

06.06.2013. | E-kapija

Predsednici opština Trstenik i Rekovac Miroslav Aleksić i Predrag Đorđević potpisali su Memorandum o saradnji jedinica lokalne samouprave na realizaciji regionalnog projekta "Rehabilitacija puta Velika Drenova-Poljna-Rekova".

Kako je navedeno u saopštenju Opštine Trstenik, sporazumom je predviđeno da svaka potpisnica, u okviru svojih nadležnosti i prema svojim mogućnostima, preduzme neophodne mere radi realizacije ovog regionalnog puta. Direkcija iz Trstenika će dati svoju mehanizaciju, a Opština Rekovac kamen iz njihovog kamenoloma.

- Ovaj regionalni put je važan, jer bi time povezao dva poznata manastira Kalenić i Ljubostinju, kao i druge kulturne spomenike u jednu turističku transferzalu. Veoma je bitno da se ovaj put poveže i sa budućim Moravskim koridorom – rekao je predsednik Opštine Rekovac, Predrag Đorđević.

- Nedavno smo pokrenuli inicijativu za potpisivanje sporazuma o saradnji sa Vrnjačkom Banjom. Susedne opštine moraju da se pomažu, a ne da budu rivali, i mi ćemo u narednom periodu nastaviti u tom pravcu - rekao je Aleksić.

Nosilac projekta rehabilitacije puta Velika Drenova-Poljna biće Opština Trstenik, a nosilac projekta puta Poljna-Rekovac biće Opština Rekovac.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;