INFONET-468X60-BANNER

Uskoro rehabilitacija puta Velika Drenova-Poljna-Rekova

06.06.2013. | E-kapija

Predsednici opština Trstenik i Rekovac Miroslav Aleksić i Predrag Đorđević potpisali su Memorandum o saradnji jedinica lokalne samouprave na realizaciji regionalnog projekta "Rehabilitacija puta Velika Drenova-Poljna-Rekova".

Kako je navedeno u saopštenju Opštine Trstenik, sporazumom je predviđeno da svaka potpisnica, u okviru svojih nadležnosti i prema svojim mogućnostima, preduzme neophodne mere radi realizacije ovog regionalnog puta. Direkcija iz Trstenika će dati svoju mehanizaciju, a Opština Rekovac kamen iz njihovog kamenoloma.

- Ovaj regionalni put je važan, jer bi time povezao dva poznata manastira Kalenić i Ljubostinju, kao i druge kulturne spomenike u jednu turističku transferzalu. Veoma je bitno da se ovaj put poveže i sa budućim Moravskim koridorom – rekao je predsednik Opštine Rekovac, Predrag Đorđević.

- Nedavno smo pokrenuli inicijativu za potpisivanje sporazuma o saradnji sa Vrnjačkom Banjom. Susedne opštine moraju da se pomažu, a ne da budu rivali, i mi ćemo u narednom periodu nastaviti u tom pravcu - rekao je Aleksić.

Nosilac projekta rehabilitacije puta Velika Drenova-Poljna biće Opština Trstenik, a nosilac projekta puta Poljna-Rekovac biće Opština Rekovac.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;