INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„Holcim“ podržao šest projekata iz kulture, obrazovanja i održivog razvoja

03.06.2013. | Tanjug

U Fabrici cementa „Holcim Srbija“ u Popovcu kod Paraćina, u petak (31. maja 2013. godine), uručeni su sertifikati projektima sa ovogodišnjeg konkursa „Partnerstvo za budućnost“, koje je cementara finansijski podržala sa 20.000 evra.

„Holcim Srbija“ je podržala šest projekata, od 24 koliko ih je ukupno stiglo na konkurs. Reč je o javnom konkursu, koji cementara raspisuje po šesti put, za projekte iz oblasti kulture, obrazovanja i održivog razvoja, a koji treba da budu realizovani na području opštine Paraćin.

„Holcim Srbija“ je, prema preporuci stručnog žirija, podržao projekte Centra za komunikaciju Pravda - „Zdrav život i profit“, Mašinsko-elektrotehničke škole - „Energetska efikasnost - volja i znanje za račune manje“, nevladine organizacije Srpsko društvo za vanredne situacije - „Bezbednija poljoprivredna proizvodnja danas - zdravije stanovništvo sutra“, zatim društva pčelara „Grza - Saradnjom do unapređenja pčelarstva“, Udruženja distrofičara - „Letnja scena OSI“ i Saveza slepih opštine Paraćin - „Sa računarima do uspešnijeg obrazovanja i boljeg položaja u zajednici“.

- Svi projekti koji su stigli na konkurs ispunili su kriterijume, a nagrađeni su odabrani na osnovu njihove relevantnosti za potrebe lokalne zajednice, potencijala održivosti kao i usklađenosti sa temama koje Holcim podržava svojom strategijom društveno odgovornog poslovanja - stoji u obrazloženju žirija.

Sa kompanijom „Holcim Srbija“, "Partnerstvo za budućnost" zajedno su podržale kompanije - "Termototal", "Bakin", "Top Hill", "ND Dijamant Ekstra", "RM Subotica", "Neven", "Neša Stream", "Eko", "Mihajlović", "Nikro komerc", "Nera prim" i "Transkop" iz Paraćina, rečeno je na ceremoniji.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;