Počelo veštačenje na trasi autoputa Južni Jadran kod Obrenovca

15.05.2013. | Tanjug

Na delu trase budućeg autoputa Južni Jadran, koja prolazi kroz teritoriju Gradske opštine Obrenovac, u utorak (13.5.2013.) je počelo veštačenje parcela vlasnika koji su imali primedbe na prethodno obavljeno postupak. Prema rečima načelnika Odeljenja za imovinsko-pravne i stambene poslove Srđana Milosavljevića u toku je teća i četvrta faza eksproprijacije.

- Danas su trasu u Broviću veštaci iz Gradskog zavoda za veštačenje jednom prešli, pa je sada na redu razmatranje zahteva ljudi kojima se ekspropriše zemljište u koridoru autoputa, i koji su tražili dodatnu eksproprijaciju zbog toga što im koridor seče parcele, pa ne mogu da koriste preostali deo zemlje za obradu – rekao je Milosavljević.

On je izjavio da će u toku dana biti izvršeno 11 uviđaja i da će veštaci doneti odluku da li je zahtev vlasnika parcela opravdan ili ne.

- Kad budu gotovi, nalazi će biti dostavljeni svim vlasnicima i opštini Obrenovac, i mi ćemo po tim stručnim nalazima delovati. Nakon ovog dela ide se na određivanje naknade i time su rešeni imovinsko-pravni odnosi na ovom delu trase autoputa – rekao je Milosavljević.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković smatra da su se stekli uslovi da se otpočne sa radovima.

- U petak je u Vladi Srbije potpisan ugovor sa izvođačem radova o izgradnji dela puta od Obrenovca do Uba. Danas je obavljena kontrola radnika koji vrše eksproprijaciju i procene na parcelama, i zadovoljan sam što ova stvar ide brzo i što ćemo već ove godine otpočeti sa radovima – rekao je Čučković.

On je izjavio da je rok za završetak svih radova 38 meseci i da će nakon toga opština Obrenovac imati potpuno nov i pristupačan poslovni ambijent.

- Ovom izgradnjom autoputa otvaraju se mogućnosti za nova radna mesta, pre svega na izgradnji deonice, a takođe i nakon izgradnje autoputa. Sama izgradnja počinje odmah iz pravca Uba a dinamika radova je definisana u Akcinom planu Vlade Srbije – rekao je Čučković.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Žikica 09.04.2021.
Super, mnogima od nas je pomoć bitna. Inte...
Aleksandar 09.04.2021.
Kako ste naivni, obećanje, ludom radovanje....
Tijana 08.04.2021.
Kada mogu da se prijavim i gde?
Muvica 07.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije i f...
Ljubisa 07.04.2021.
Pitanje: da li ce moci da se prijave za ref...