IZOLACIJA-468X60-BANNER

Izolacija čuva energiju

19.04.2013. | Dnevnik

U Gerontološkom centru u Subotici direktor ustanove dr Nenad Ivanišević i pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju dr Vesna Kopitović potpisali su Ugovor o donaciji izolacionih materijala, potrebnih za nastavak sprovođenja radova na energetskoj efikasnosti. Na ovaj način, gerontološki centar će da zaokruži projekat uvođenja energetske efikasnosti, koji je započet 2001. godine. Direktor za robne rezerve APV Tome Jošanov je tom prilikom istakao da je potpisan ugovor o donaciji, vredan 4,5 miliona dinara.

- Reč je o donaciji izolacionog materijala u saradnji sa „Master plastom“ iz  Subotice. Pored Gerontološkog centra u Subotici i lokalna samouprava Ada će dobiti donaciju od tri miliona dinara, u vidu izolacionog materijala za sanaciju kuća, koje su oštećene uticajem podzemnih voda – istakao je Tome Jašanov.

Pokrajinski sekreterijat će u maju da raspiše konkurs, na kojem će moći da apliciraju sve socijalne ustanove sa svojim predlozima. U proteklih pet godina Pokrajina je uložila oko 55 miliona dinara za razne projekte u Gerontološkom centru. Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine u ovu svrhu izdvojiće 10 miliona dinara.

- Realizacijom projekata energetske efikasnosti uštedi se i do 27 odsto energije, a ugradnjim ovih izolacionih materijala očekuje se ušteda i do 36 odsto energije – rekao je dr Nenad Ivanišević

Gerontološki centar u Subotici prošle godine je pustio u rad sistem solarnih kolektora. Ugradnjom solarnih panela godišnje se uštedi do i 2,5 miliona dinara. Ustanova je prvo prešla na grejanje na gas, pa su zamenjena vrata i prozori, sada su ugrađeni solarni paneli i sa uvođenjem termoizolacije, objekat će biti upotpunosti energetski efikasan.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;