IZOLACIJA-468X60-BANNER

Počela izgradnja fabrike paleta vredne 17 miliona evra u Kraljevu

19.04.2013. | E-kapija

U selu Tavnik kod Kraljeva juče je položen kamen temeljac za fabriku paleta u koju će, kako je najavio Švajcarac Rene Hausler, osnivač kompanije "Noble Environmental Europe", tokom narednih nekoliko meseci biti uloženo između 15 i 17 miliona evra i koja će zapošljavati stotinak radnika.

- Fabrika paleta, koja će biti deo kompanije "Noble Environmental Europe" imaće oko 6.000 kvadratnih metara i licencu i pravo da prodaje proizvode u celoj Evropi, Rusiji, na Bliskom istoku i u Africi – rekao je Rene Hausler.

Prema njegovim rečima sam objekat fabrike biće ekološki prihvatljiv primer celoj Evropi, jer će ona biti energetski efikasna zbog solarnih panela koji će prikupljati sunčevu energiju. Posedovaće i termalni kotao koji će proizvoditi energiju koja će se koristiti u proizodnji, a biće sakupljana i kišnica koja će se takođe koristiti u proizvodne svrhe, pa će prema rečima Noblea to biti svetski poduhvat i primer odgovornosti prema prirodi.

Gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanović je istakao da će strani investitor donose ekološki čistu tehnologiju i zaposliće stotinak radnika.

- Projekat za igradnju ove fabrike radile su naše kraljevačke firme, gradiće je domaće firme i zato mi je drago što su investitori prepoznalli trud lokalne samouprave da ubrzamo procedure za dobijanje dozvola, što predstavlja pozitivan signal i za sve potencijalne ulagače – rekao je Jovanović.

Otvaranje fabrike paleta planirano je za početak septembra, a proizvodi će za početak biti plasirani najpre na evropsko, a kasnije na američko i na rusko tržište.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;