INFONET-468X60-BANNER

Grad Beograd nastavlja obnovu KBC "Zemun"

09.04.2013. | E-kapija

Grad nastavlja da ulaže značajna sredstva u Kliničko-bolnički centar "Zemun" i unapređuje kvalitet zdravstvene zaštite u ovoj ustanovi, pa će tokom ove i iduće godine biti izvedeni rekonstrukcija, sanacija i adaptacija dela Nove bolnice. Rekonstrukcija će obuhvatiti i dotrajale liftove, a radovi će biti izvedeni i u objektu računovodstva.

Tako će u operacionom bloku na drugom spratu biti zamenjene instalacije vodovoda i kanalizacije, medicinskih gasova i klimatizacije, kao i elektroenergetske i telekomunikacione instalacije. Na mestu sadašnje bolničke laboratorije biće formirano odeljenje ortopedije, kako bi se stvorila jedinstvena prostorna funkcionalna celina.

Nova laboratorija nalaziće se tamo gde je ranije bilo odeljenje ginekologije, a kapacitet će biti povećan na odeljenju hemodijalize, gde će takođe biti rekonstruisane instalacije. Služba transfuzije, koja zbog nedostatka prostora radi na više lokacija u objektu, adaptacijom će biti povezana u jednu celinu, u kojoj će biti smeštena i stara trafostanica.

Suteren u delu Nove bolnice biće preuređen za potrebe smeštaja tehničke službe, održavanja nastave studentima, smeštaja ostave za fiziološke rastvore i čist veš. U delu objekta će biti rekonstruisana i hidranstka mreža.

- Značajna je i rekonstrukcija dotrajalih liftova u Novoj bolnici, jer objekat ima podrum, prizemlje i pet spratova. Svi ovi radovi omogućiće da se postojeći prostor reorganizuje i funkcionalno unapredi, što će značajno unaprediti i efikasnost lekara i medicinskog osoblja. Najveću korist imaće građani, kojima će zdravstvena usluga u ovoj ustanovi biti još dostupnija i kvalitetnija – istakla je dr Vera Dražić, gradska sekretarka za zdravstvo.

Prizemlje, prvi i drugi sprat Stare bolnice KBC "Zemun" rekonstruisani su 2010. godine, dok su 2011. u istoj zdravstvenoj ustanovi izvedeni radovi na trafo-stanici, operacionom bloku, kablovskom razvodu i dizel agregatu. U januaru 2012. završena je kompletna rekonstrukcija pet operacionih sala, koje su opremljene savremenim uređajima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;