Grad Beograd nastavlja obnovu KBC "Zemun"

09.04.2013. | E-kapija

Grad nastavlja da ulaže značajna sredstva u Kliničko-bolnički centar "Zemun" i unapređuje kvalitet zdravstvene zaštite u ovoj ustanovi, pa će tokom ove i iduće godine biti izvedeni rekonstrukcija, sanacija i adaptacija dela Nove bolnice. Rekonstrukcija će obuhvatiti i dotrajale liftove, a radovi će biti izvedeni i u objektu računovodstva.

Tako će u operacionom bloku na drugom spratu biti zamenjene instalacije vodovoda i kanalizacije, medicinskih gasova i klimatizacije, kao i elektroenergetske i telekomunikacione instalacije. Na mestu sadašnje bolničke laboratorije biće formirano odeljenje ortopedije, kako bi se stvorila jedinstvena prostorna funkcionalna celina.

Nova laboratorija nalaziće se tamo gde je ranije bilo odeljenje ginekologije, a kapacitet će biti povećan na odeljenju hemodijalize, gde će takođe biti rekonstruisane instalacije. Služba transfuzije, koja zbog nedostatka prostora radi na više lokacija u objektu, adaptacijom će biti povezana u jednu celinu, u kojoj će biti smeštena i stara trafostanica.

Suteren u delu Nove bolnice biće preuređen za potrebe smeštaja tehničke službe, održavanja nastave studentima, smeštaja ostave za fiziološke rastvore i čist veš. U delu objekta će biti rekonstruisana i hidranstka mreža.

- Značajna je i rekonstrukcija dotrajalih liftova u Novoj bolnici, jer objekat ima podrum, prizemlje i pet spratova. Svi ovi radovi omogućiće da se postojeći prostor reorganizuje i funkcionalno unapredi, što će značajno unaprediti i efikasnost lekara i medicinskog osoblja. Najveću korist imaće građani, kojima će zdravstvena usluga u ovoj ustanovi biti još dostupnija i kvalitetnija – istakla je dr Vera Dražić, gradska sekretarka za zdravstvo.

Prizemlje, prvi i drugi sprat Stare bolnice KBC "Zemun" rekonstruisani su 2010. godine, dok su 2011. u istoj zdravstvenoj ustanovi izvedeni radovi na trafo-stanici, operacionom bloku, kablovskom razvodu i dizel agregatu. U januaru 2012. završena je kompletna rekonstrukcija pet operacionih sala, koje su opremljene savremenim uređajima.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šumadinac 01.06.2020.
U taj program ulazimo i mi koji živimo u in...
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...