IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Šabac koncesijom gradi podzemnu garažu

12.02.2013. | E-kapija

Grad Šabac planira raspisivanje javnog poziva za izbor koncesionara za izgradnju javne parking garaže u narednih 30 dana. Vrednost projekta procenjena je na 5 miliona evra, a građani Šapca na raspolaganju će imati najmanje 236 novih parking mesta.

Grad će obezbediti kapitalnu subvenciju za realizaciju projekta najviše do 1,2 miliona evra. EBRD će razmotriti odobravanje kredita koncesionaru u visini do 4 miliona evra. U prvoj fazi tendera biće izabrana kvalifikovana zainteresovana lica koja ispunjavaju uslove za realizaciju projekta. U drugoj fazi se ocenjuju tehničke i finansijske ponude u cilju izbora najpovoljnije ponude. Planirano je da cene parkiranja u novoj garaži slobodno određuje koncesionar.

Izabrani koncesionar će preuzeti obavezu projektovanja, finansiranja, izgradnje, upravljanja i održavanja garaže u periodu koji ne može da bude duži od 30 godina. Planirani rok izgradnje garaže je godinu dana. Uz to koncesionar će imati pravo da obavlja druge komercijalne delatnosti u objektu kao što su pranje automobila, prodaja reklamnog prostora itd. Koncesionar će moći da obezbedi najviše 286 parking mesta prema važećem Urbanističkom projektu.

Garaža će biti locirana u centru grada ispod Trga šabačkih žrtava, u neposrednoj blizini velikog broja javnih i privatnih objekata. Na površini iznad garaže planirano je uređenje trga sa otvorenom gradskom scenom koje je u nadležnosti Grada.

Projekat izgradnje podzemne javne garaže biće predstavljen u beogradskom hotelu "Hyatt", u sredu 13. februara. Prisutnima će se obratiti gradonačelnik Miloš Milošević i Mateo Patrone, direktor kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Srbiji, koja je omogućila Šapcu da angažuje renomiranog konsultanta na projektu JPP, kompaniju "Grant Tornton".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;