Vlada usvojila prostorni plan za Južni tok

14.12.2012. | Beta

Vlada Srbije usvojila je prostorni plan za područje kojim će ići međunarodni gasovod Južni tok kroz Srbiju, saopštilo je Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja.

Kako se navodi, Prostorni plan područja posebne namene Južni tok predstavlja osnov za donošenje zakona o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti radi izgradnje transnacionalnog gasovoda Južni tok.

Uredbu o prostornom planu za Južni tok predložilo Ministarstvo pirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, dok je, kako se ističe, Republička agencija za prostorno planiranje, koja je u nadležnosti tog ministarstva, koordinisala obrađivače i u najkrećem roku uradila taj prostorni plan.

- Profesionalni pristup u izradi ovog kapitalnog dokumenta za Srbiju, ogleda se u izboru obrađivača - Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije i Javnog preduzeća Zavod za urbanizam Vojvodine – navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je preko Republičke agencije za prostorno planiranje kordiniralo rad ove dve značajne institucije, što je rezultiralo usvajanjem uredbe.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 22.10.2021.
Lepa stvarčica, ali mislim da ne može masov...
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...