Vlada usvojila prostorni plan za Južni tok

14.12.2012. | Beta

Vlada Srbije usvojila je prostorni plan za područje kojim će ići međunarodni gasovod Južni tok kroz Srbiju, saopštilo je Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja.

Kako se navodi, Prostorni plan područja posebne namene Južni tok predstavlja osnov za donošenje zakona o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti radi izgradnje transnacionalnog gasovoda Južni tok.

Uredbu o prostornom planu za Južni tok predložilo Ministarstvo pirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, dok je, kako se ističe, Republička agencija za prostorno planiranje, koja je u nadležnosti tog ministarstva, koordinisala obrađivače i u najkrećem roku uradila taj prostorni plan.

- Profesionalni pristup u izradi ovog kapitalnog dokumenta za Srbiju, ogleda se u izboru obrađivača - Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije i Javnog preduzeća Zavod za urbanizam Vojvodine – navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je preko Republičke agencije za prostorno planiranje kordiniralo rad ove dve značajne institucije, što je rezultiralo usvajanjem uredbe.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...