INFONET-468X60-BANNER

Sledeće nedelje pregovori sa Rusima o Železari

19.09.2012. | Tanjug

Vlada Srbije će sledeće nedelje početi pregovore sa ruskim partnerom koji je zainteresovan za Železaru Smederevo, izjavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

"Ocekujemo da ćemo te pregovore okončati u kratkom roku. Stalo nam je da Železara proradi i zbog toga ćemo maksimalno ubrzati pregovore", istakao je Dinkić učestvujući u skupštinskoj raspravi.

Dinkić je naveo da je Železara strateški važan kapacitet za našu zemlju, jer u ukupnom izvozu učestvuje sa 12 odsto, a u industrijskoj proizvodnji sa pet odsto.

Ističući da se traži strateški partner koji može da investira i unapredi proizvodnju u Železari, pri čemu će država da pomogne, on je dodao da će u pregovore biti uključeni i predstavnici svih sindikata.

Dinkić je kazao da je zbog obustavljanja proizvodnje u Železari dodatno pogoršan spoljnotrgovinski bilans i deficit tekućeg računa platnog bilansa koji će do kraja godine dostići rekordnih 10 odsto bruto-domaćeg proizvoda (BDP).

Ministar je ocenio da će pokretanjem proizvodnje u Železari i proizvodnjom novog modela Fijata u Kragujevcu biti "značajno popravljeni svi bilansni podaci“.

On je kazao da je reč o dva velika kapaciteta, jer Fijat ima veliku mrežu dobavljača, a mnogo kompanija zavisi od Železare Smederevo.

 


 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;