SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sledeće nedelje pregovori sa Rusima o Železari

19.09.2012. | Tanjug

Vlada Srbije će sledeće nedelje početi pregovore sa ruskim partnerom koji je zainteresovan za Železaru Smederevo, izjavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

"Ocekujemo da ćemo te pregovore okončati u kratkom roku. Stalo nam je da Železara proradi i zbog toga ćemo maksimalno ubrzati pregovore", istakao je Dinkić učestvujući u skupštinskoj raspravi.

Dinkić je naveo da je Železara strateški važan kapacitet za našu zemlju, jer u ukupnom izvozu učestvuje sa 12 odsto, a u industrijskoj proizvodnji sa pet odsto.

Ističući da se traži strateški partner koji može da investira i unapredi proizvodnju u Železari, pri čemu će država da pomogne, on je dodao da će u pregovore biti uključeni i predstavnici svih sindikata.

Dinkić je kazao da je zbog obustavljanja proizvodnje u Železari dodatno pogoršan spoljnotrgovinski bilans i deficit tekućeg računa platnog bilansa koji će do kraja godine dostići rekordnih 10 odsto bruto-domaćeg proizvoda (BDP).

Ministar je ocenio da će pokretanjem proizvodnje u Železari i proizvodnjom novog modela Fijata u Kragujevcu biti "značajno popravljeni svi bilansni podaci“.

On je kazao da je reč o dva velika kapaciteta, jer Fijat ima veliku mrežu dobavljača, a mnogo kompanija zavisi od Železare Smederevo.

 


 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;