INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prvi bajk park u Srbiji na Kopaoniku

14.09.2012. | Danas

Prvi Bajk park u Srbiji biće svečano otvoren 16. septembra u Nacionalnom parku Kopaonik. Ljubitelji planinskog biciklizma imaće na raspolaganju tri staze za spust dužine pet kilometara izgrađene po standardima Evropske unije i Kanade.

Bajk park na Kopaoniku opremljen je specijalnim trasama sa svim potrebnim preprekama, što će predstavljati veliki izazov za sve ljubitelje planinskog biciklizma.

Zajedničkim naporima MK Mountain Resorta, JP Skijališta Srbije, Nacionalnog parka Kopaonik, udruženja Fristajlera i slovenačke firme Alliance, realizovan je ovaj projekat.

Izgrađene su staze različitih težina, prilagođene kako za početnike tako i za profesionalce.

Prva staza je posebno izgrađena za početnike i decu, druga staza je srednje zahtevna, a treća staza je vrlo zahtevna i prilagođena iskusnim vozačima.

Širina staza varira od 60cm do 120cm. Na pojedinim deonicama su zemljani talasi, zavoji, drveni mostovi, skokovi i prepreke.

U saopštenju se ističe da je reč o prvoj fazi izgradnje, a u narednim godinama se planira izgradnja staza za Svetski kup.

Skijališta Srbije će na dan otvaranja Bajk parka omogućiti ljubiteljima planinskog biciklizma da provedu ceo dan na stazama uz kupljenu kartu za tri vožnje.

Na svečanom otvaranju, koje je predviđeno za 16. septembar, pored mauntinbajkera iz Srbije, staze će sprobati i vozači iz Slovenije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;