INFONET-468X60-BANNER

Potpisan ugovor o spajanju vodovoda Čajetine i Užica

06.08.2012. | Press

Posle pet godina izgradnje, 2. avgusta u Mačkatu je svečano potpisan ugovor o isporuci vode između JKP "Vodovod" Užice i JKP "Vodovod Zlatibor" opštine Čajetina. Spajanjem užičkog sa čajetinskim vodovodom sigurno snabdevanje vodom imaće i desetak sela čajetinske opštine.

Milomir Sredojević, direktor JKP "Vodovod" iz Užica, i Rade Jovanović, direktor JKP "Vodovod Zlatibor" iz Čajetine, uz prisustvo rukovodstva obe opštine i sveštenika SPC potpisali su ugovor o isporuci vode.

Jovan Marković, gradonačelnik Užica, rekao je da užički vodosistem "Vrutci" ima dovoljno vode za Užice, ali i da se širi na druge opštine.

- Potpisivanje ugovora podrazumeva snabdevanje vodom u prvi mah više od 500 domaćinstava. Pored Mačkata, vodu će iz užičkog vodosistema "Vrutci" dobiti još nekoliko sela na teritoriji opštine Čajetina. Ovim je omogućeno da ljudi imaju dovoljno vode za svoje potrebe - rekao je Jovan Marković i dodao da je Grad Užice prethodnih godina uložio oko 350 miliona dinara u razvoj vodovodne mreže u visokim zonama grada.

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetine, rekao je da spajanje dva vodosistema pokazuje kako može da bude dobra i značajna međuopštinska saradnja.

- Ovo je istorijski dan za mesne zajednice Mačkat, Bele Zemlje, Ljubiš, Kriva Reka, Nikojevići i još nekoliko sela. Do sada su ova sela dva puta svečano obeležavala puštanje vodovoda sa vodosistema "Zmajevac", ali to je bilo nedovoljno da se zadovolje sve njihove potrebe. Posle pet godina izgradnje, uz nekoliko manjih problema, ovaj projekat je realizovan. Ovim spajanjem vodovoda vodosnabdevanje će biti rešeno dugi niz godina - rekao je Stamatović.

Opština Čajetina je, prema Stamatovićevim rečima, preko donacije nadležnog ministarstva na teritoriji grada Užica uložila 68 miliona dinara u izgradnju vodovoda i rezervoara, dok je grad Užice uložio sedam miliona dinara za izgradnju cevovoda i rezervoara na teritoriji opštine Čajetina. On je dodao da će se ova vodovodna mreža dalje razvijati.

- Postojeći vodosistem na Zlatiboru trenutno zadovoljava sve potrebe u toj mesnoj zajednici, ali imamo problema sa vodosnabdevanjem u samoj opštini Čajetina i selima Šljivovica i Tripkova, tako da će se ova mreža širiti dalje - rekao je Stamatović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;