IZOLACIJA-468X60-BANNER

Zemlje u kojima je građevinarstvo još na ceni

19.06.2012. | Yu Build Srbija

Recesija je ostavila duboke tragove u ekonomiji, ali građevinarstvo se oporavilo pa je potreba za inženjerima u svetu sve veća. Ali gde tačno tražiti posao? Sajt ArchDaily organizovao je anktetu koja je pokazala gde je najveća potreba za arhitektama i građevincima i gde će dobiti najbolje uslove za rad. Evo kako izgleda ta lista:

1. Norveška

Jedna od prvih zemalja u Evropi koja je izašla iz recesije i sada je u potrazi za visokokvalifikovanih kadrovima. Norveška ostvaruje visoki privredni rast, nezaposlenost je mala a plate su veoma visoke. Idealna je zemlja za mlade arhitekte iz inostranstva jer je znanje engleskog jezika dovoljno za obavljanje posla.

2. Panama

Veliki građevinski bum ova zemlja doživela je pre pet godina pa je potreba za stručnim kadrovima ogromna. Plate su bolje nego u regionu. Uslovi su solidni.

3. Švajcarska

Ako ste u potrazi za poslom na kojem ćete naučiti posao direktno na gradilištu i za to biti veoma dobro plaćeni, Švajcarska je idealno mesto za mlade arhitekte i građevince. Ali prvo naučite dobro nemački.

4. Brazil

Brazil se razvija velikom brzinom pa ako vas interesuje urbanizam, stanogradnja i saobraćajna infrastruktura nema bolje zemlje za rad od ove. Ipak, plate su dosta male a i radna viza se dobija veoma teško. Znanje portugalskog jezika je plus.

5. Vijetnam

Vijetnam ne gradi zgrade – oni grade cele gradove! Investitori u Vijetnamu veoma cene strane arhitekte i građevince. Posla ima veoma mnogo mada su plate relativno niske… kao i troškovi života.

6. Indija

Odlično mesto za rad mladih arhitekata i građevinaca jer ova zemlja poduzima masivne urbanističke projekte po celoj svojoj teritoriji. Nezaposlenih arhitekata u Indiji nema, plate su osrednje a troškovi života mali. Dobra strana je što je engleski jedan od zvaničnih jezika.

7. Saudijska Arabija

Iako je način rada drugačiji nego kod nas, prilike za arhitekte i građevince su odlične jer potreba za ovom radnom snagom raste iz dana u dan… kao i plate. Idelna gradovi su Rijad i Džeda.

8. Australija

Australija u pojednim svojim delovima ima veoma velike potrebe za arhitektama dok u pojednim nema uopšte. Na primer, slaba ponuda za poslom je u Melburnu a izuzetno visoka u Brisbejnu i Pertu. Plate su vrlo visoke ali se radna viza dobija veoma teško. Ne treba ni da spominjemo da se u ovoj zemlji priča engleski…

9. Kina

I naravno Kina. Zemlja koja napraduje eksponencijalnom stopom ima veliku potrebu za kvalifikovanom radnom snagom. Jezička barijera može biti problem dok su uslovi za rad menjaju od firme do firme. Najbolji gradovi za rad su Šangaj i Hong Kong.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;