INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Za radove na "starom mostu" kod Beške 4-5 miliona evra

29.05.2012. | Tanjug

Radovi na rekonstrukciji "starog mosta" preko Dunava kod Beške, koštaće između 4 i 5 miliona evra, a trebalo bi da budu završeni do novembra, izjavio je juče Tanjugu ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić.

Direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak kazao je da su sredstva za rekostrukciju starog mosta kod Beške, obezbeđna iz kredita Evropske investicione banke. On je dodao da radove izvodi "Alpine", a podizvođač je "Mostogradnja", kao i da posao mora da se završi do novembra.

Kada je reč o radovima, rekonstrukcija obuvata izgradnju pešačke staze, popravku stubova, kao i ležišta iz pravca Beograda.

Tehnički direktor "Alpine" Zoran Kostić je kazao da ovaj posao osim rekonstrukcije starog mosta uključuje i rekonstrukciju prilaznih saobraćajnica, kao i rekonstrukciju mosta preko kanala Arkanj.

Direktor "Mostogradnje" Branko Knežević je kazao da je prethodno izvršena sanacija starog mosta na donjem delu, posebno na stubovima. Prema njegovim rečima, ostala je samo sanacija kolovoza, diže se kompetna kiolovozna trasa, montiraju se nove pešačke ploče, ograda, hidroizalacija...

On je dodao da je to poslednja faza rekonstrukcije mosta, koja obuhvata i kompletnu sanaciju mosta u dužini od 150 metara, preko kanala Arkanj.

Povezane vesti:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;