INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počela proizvodnja oplemenjenog lesonita u drvnom kombinatu "Simpo-ŠIK"

11.04.2012. | E-kapija

U drvnom kombinatu "Simpo-ŠIK" počela je proizvodnja oplemenjenog lesonita u rekonstruisanoj hali kuršumlijske fabrike, saopštila je ta kompanija.

U proizvodnoj hali urađeni su molersko-farbarski radovi, promenjena je podna obloga, zamenjen transportni sistem i kompletan ulazno-izlazni sistem na liniji, izvršene su promene na mašinama za nanošenje boja, urađen remont ekshautorske instalacije.

Takođe, završeni su radovi na novom parovodu, termo-tehničkim instalacijama i vodovodnoj mreži kao i na modernizaciji laboratorije za kontrolu kvaliteta ulaznih sirovina i gotovih proizvoda.

Sredstva za rekonstrukciju su dobijena putem kredita Fonda za razvoj a na samoj rekonstrukciji bio je angažovano dosta domaćih firmi. Uz radnike "Simpo-ŠIK"-a značajan doprinos rekonstrukciji dala je stručna ekipa "Simpa" u delu nadzora i praćenja projekta.

- Sada je pred nama osvajanje tržišta. Ne sumnjam da ćemo se, kao i u slučaju sirovog lesonita, visokim kvalitetom oplemenjenog lesonita izboriti za svoje mesto na tržištu - kazao je direktor "Simpo ŠIK"-a u Kuršumliji Ljubomir Ilkić.

U proizvodnoj hali fabrike oplemenjenog lesonita postoje dve linije.

Na jednoj se oplemenjuje jednobojni lesonit, dok druga linija ima mogućnost proizvodnje i jednobojnog i štampanog lesonita.

Prema rečima šefa proizvodnje Biljane Agatonović u cilju poštovanja najviših ekoloških standarda i zaštite životne sredine koriste se isključivo boje na vodenoj bazi.

Direktor fabrike oplemenjenog lesonita Miloš Bakić kazao je da već sada vlada veliko interesovanje među kupcima za oplemenjeni lesonit. On je rekao da će se samo u jednoj smeni proizvoditi više od 10.000 kvadratnih metara oplemenjenog lesonita.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

DECOR FOIL
DECOR FOIL
BEOGRAD

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;