INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Lukšić grupa" ulaže 22 miliona evra u hotel Parentium

06.03.2012. | E-kapija

Hotel "Parentium", koji je decenijama bio perjanica u strukturi ponude porečke "Plave lagune" čiji je vlasnik "Lukšić grupa", za nekoliko meseci zabljesnuće novim sjajem. Naime, porečka "Laguna" krenula je s rekonstrukcijom "Parentiuma", jednog od svojih najpoznatijih, ali i najdugovječnijih hotela, objavljeno je na sajtu www.remax.hr.

Reč je o najvećoj ovogodišnjoj investiciji te kompanije, ali i u turističkom segmentu Istre. Prema rečima direktora razvoja Damira Mendice, investicija je "teška" 22 miliona evra, a nakon temeljne obnove "Laguna Parentium" će nositi 4+ zvezdice, piše portal.

Fizički gabariti hotela se ne menjaju, kaže Mendica, no zbog proširenja soba smanjiće se postojeći smeštajni kapaciteti sa 666 na 538 postelja. U skladu s višom kategorijom, hotel će se dičiti prostranim sobama čija će veličina u proseku iznositi 28m2.

"Laguna Parentium" će biti namenjena relaksaciji i uživanju, s bogatom paletom ponude u sezoni i van nje, jer u kompaniji nameravaju da hotel radi tokom cele godine.

Kako kaže Mendica, autor projekta je Zoran Balog, a dokumentaciju je izradila kompanija "Agroinženjering" iz Zagreba, dok se dovršetak radova i otvorenje hotela očekuju početkom jula. U sklopu objekta, koji će sa sadašnjih tri "skočiti" na četiri plus zvezdice, nalaziće se kongresni centar, wellness i fitnes sadržaji, dva bazena i tri restorana, koncipirana tako da se unutrašnji prostori otvaranjem staklenih stena spajaju s velikim terasama uz restorane i barove da bi gosti s bilo koje pozicije mogli uživati u lepoti prirode koja okružuje hotel smešten na samoj obali u porečkoj Zelenoj laguni.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;