Vodeći svetski predavači na Konferenciji zelene gradnje u Beogradu

13.12.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Na Konferenciji koju organizuje Savet zelene gradnje Srbije i koja se održava u sklopu Sajma zelene gradnje od 23. do 25. februara 2012. godine u Beogradu, imaćemo jedinstvenu priliku da čujemo vodeće svetske predavače iz oblasti zelene gradnje.

"Zvezda Konferencije zelene gradnje svakako će biti Džeri Judelson (Jerry Yudelson) iz SAD, često nazivan i Kum zelenog, jedan od pionira LEED standarda, autor desetine knjiga i najpoznatiji predavač zelene gradnje u svetu", kaže Marija Golubović, Predsednik Saveta.

Ideja Konferencije jeste da se na jednom mestu nađu predstavnici svih međunarodnih standarda zelene gradnje, što je redak slučaj bilo gde u svetu. Tako će publika iz Srbije i regiona na jednom mestu moći da se upozna sa zelenim standardima koji potiču iz Britanije, Nemačke, Francuske i SAD-a, a koji se primenjuju širom sveta.

BREEAM standard zelene gradnje predstaviće Terens Beket (Terence Beckett) iz Velike Britanije, HQE standard predstaviće Bruno Mzirer (Bruno Mesureur) iz Francuske, o DGNB standardu govoriće Frenk Hajnlajn (Frank Heinlein) iz Nemačke, a međunarodni standard zelene gradnje LEED predstaviće Dženivin Kvan (Jennivine Kwan) iz SAD i potpredsednik USGBC International.

Takođe, na konferenciji će govoriti i Dominika Červinska (Dominika Czerwinska), koja dolazi iz sedišta organizacije Svetskog saveta zelene gradnje u Torontu, kao i profesionalci koji su angažovani na zelenim projektima u Srbiji i regionu, i poseduju iskustva u procesu sertifikacije zelenih zgrada u lokalnim okolnostima.

"Savet zelene gradnje odlučio se da već na prvoj Konferenciji zelene gradnje koju organizuje dovede u Srbiju sam svetski vrh autoriteta u ovoj oblasti kako bi domaći profesionalci dobili prave informacije od pravih ljudi", kaže Golubović i dodaje: "Na taj način struci pružamo mogućnost da upoznaju, čuju i polemišu o trendovima, kao i da steknu alate koji će im u narednom periodu omogućiti da razlikuju istinsku zelenu gradnju od zelenog pranja (praznog marketinga), i time, ne samo da izbegnu zamku svih novih tržišta koje zelena gradnja osvaja, već i da postanu konkurentni na domaćim i inostranim projektima sertifikovanih zelenih zgrada", zaključuje Golubović.

Sajam i konferencija zelene gradnje (Serbia Green Building and Conference) spada u zvanične događaje pod pokroviteljstvom Svetskog saveta zelene gradnje koji ga je svrstao i u jedan od najvažnijih događaja iz ove oblastu za prvu polovinu 2012. godine u Evropi. 

Povezani tekst:

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...