INFONET-468X60-BANNER

Vodeći svetski predavači na Konferenciji zelene gradnje u Beogradu

13.12.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Na Konferenciji koju organizuje Savet zelene gradnje Srbije i koja se održava u sklopu Sajma zelene gradnje od 23. do 25. februara 2012. godine u Beogradu, imaćemo jedinstvenu priliku da čujemo vodeće svetske predavače iz oblasti zelene gradnje.

"Zvezda Konferencije zelene gradnje svakako će biti Džeri Judelson (Jerry Yudelson) iz SAD, često nazivan i Kum zelenog, jedan od pionira LEED standarda, autor desetine knjiga i najpoznatiji predavač zelene gradnje u svetu", kaže Marija Golubović, Predsednik Saveta.

Ideja Konferencije jeste da se na jednom mestu nađu predstavnici svih međunarodnih standarda zelene gradnje, što je redak slučaj bilo gde u svetu. Tako će publika iz Srbije i regiona na jednom mestu moći da se upozna sa zelenim standardima koji potiču iz Britanije, Nemačke, Francuske i SAD-a, a koji se primenjuju širom sveta.

BREEAM standard zelene gradnje predstaviće Terens Beket (Terence Beckett) iz Velike Britanije, HQE standard predstaviće Bruno Mzirer (Bruno Mesureur) iz Francuske, o DGNB standardu govoriće Frenk Hajnlajn (Frank Heinlein) iz Nemačke, a međunarodni standard zelene gradnje LEED predstaviće Dženivin Kvan (Jennivine Kwan) iz SAD i potpredsednik USGBC International.

Takođe, na konferenciji će govoriti i Dominika Červinska (Dominika Czerwinska), koja dolazi iz sedišta organizacije Svetskog saveta zelene gradnje u Torontu, kao i profesionalci koji su angažovani na zelenim projektima u Srbiji i regionu, i poseduju iskustva u procesu sertifikacije zelenih zgrada u lokalnim okolnostima.

"Savet zelene gradnje odlučio se da već na prvoj Konferenciji zelene gradnje koju organizuje dovede u Srbiju sam svetski vrh autoriteta u ovoj oblasti kako bi domaći profesionalci dobili prave informacije od pravih ljudi", kaže Golubović i dodaje: "Na taj način struci pružamo mogućnost da upoznaju, čuju i polemišu o trendovima, kao i da steknu alate koji će im u narednom periodu omogućiti da razlikuju istinsku zelenu gradnju od zelenog pranja (praznog marketinga), i time, ne samo da izbegnu zamku svih novih tržišta koje zelena gradnja osvaja, već i da postanu konkurentni na domaćim i inostranim projektima sertifikovanih zelenih zgrada", zaključuje Golubović.

Sajam i konferencija zelene gradnje (Serbia Green Building and Conference) spada u zvanične događaje pod pokroviteljstvom Svetskog saveta zelene gradnje koji ga je svrstao i u jedan od najvažnijih događaja iz ove oblastu za prvu polovinu 2012. godine u Evropi. 

Povezani tekst:

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;