INFONET-468X60-BANNER

U petak dodela Energy Globe Award

22.11.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Svečana dodela ovogodišnjih nagrada Energy Globe Award za najbolje svetske eko-projekte održaće se u petak, 25. novembra u Austriji. Republiku Srbiju predstavljaće nagrađena inovacija Veljka Milkovića Pumpa za vodu sa klatnom.

Međunarodna fondacija Energy Globe nagradiće 25. novembra u austrijskom gradu Velsu, na tradicionalnoj gala ceremoniji projekte unapređenja energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije i u okviru svoje prestižne nagrade Energy Globe Award uručiti priznanja za svetske i nacionalne pobednike. Između ostalog, priznanje Energy Globe namenjeno je svim projektima širom sveta koji se racionalno, obazrivo i efikasno odnose prema izvorima energije i koji obuhvataju i obnovljive izvore energije.

Na gala manifestaciji Olimpijada za životnu sredinu na kojoj će učestvovati 50 nacija iz celog sveta i koju će putem televizijskog prenosa pratiti oko tri milijarde domaćinstava širom sveta.

Srbiju će na ovom prestižnom međunarodnom događaju predstavljati Istraživačko-razvojni centar Veljko Milković iz Novog Sada čija ekološka inovacija Pumpa za vodu sa klatnom je nagrađena nacionalnom nagradom za Republiku Srbiju za svoje uspešno rešenje efikasnog vodosnabdevanja i navodnjavanja čiji je idejni tvorac i autor patenta akademik Veljko Milković, poznati istraživač i pronalazač iz Novog Sada.

Povezana vest:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;