INFONET-468X60-BANNER

Ukidanje kupoprodajnog ugovora za Nibens?

02.11.2011. | G. Vlaović | Danas

Predsednik Samostalnog sindikata PZP Beograd Milan Jovanović rekao je za dnevni list Danas da su predstavnici sindikata Nibens grupe razgovarali sa Nebojšom Ćirićem, ministrom ekonomije i regionalnog razvoja koji je rekao da će sačekati još nekoliko dana da vidi da li je moguć dogovor između banaka - poverilaca i poslovodstva Nibensa. U slučaju da do toga ne dođe, Ćirić je sindikalcima obećao da će Agencija za privatizaciju ukinuti kupoprodajni ugovor za Nibens.

"To bi svakako predstavljalo olakšanje za nas, međutim, time bi se rešio samo deo problema. Naime, i dalje bi ostala nagomilana dugovanja koja onemogućavaju rad kompanije. Prema tome, raskidanje kupoprodajnog ugovora može da predstavlja samo početak, a ne rešenje za negativnu poslovnu situaciju u kojoj se nalazimo", objašnjava Milan Jovanović.

Sa druge strane, u poslovodstvu Nibens grupe vlada optimizam da će izlaz iz krize biti pronađen i to veoma brzo.

"Ono što mogu da kažem u ovom trenutku je da se vode razgovori između banaka i Vlade Srbije na koji način da se omogući nesmetan rad Nibens grupi. Kada ti razgovori budu završeni moći ćemo da u javnost iznesemo detaljnu strategiju za oporavak preduzeća. Ono što očekujemo je da banke prihvate odlučujuću ulogu u rukovođenju kompanijom. Da li će se to odvijati kroz stečaj, otpisivanje dela dugovanja ili na neki treći način, znaće se kada razgovori države i banaka budu završeni. Nama je potpuno svejedno na kakav će se pravni način razrešiti Gordijev čvor u kome se nalazimo. Jedino je važno da Nibens grupa počne ponovo da radi i da zaposleni dobijaju plate", ističe Milutin Gašević, predsednik Upravnog odbora PZP Vranje, Niš i Kragujevac. Naglašava da će država i banke završiti svoje pregovore za najviše desetak dana.

"Sve metode borbe za spas radnih mesta u Nibens grupi smo isprobali i nijedna od njih nije bila uspešna. Nadležni državni organi nisu hteli da nam pomognu, odnosno nisu imali sluha za naše zahteve. Sa druge strane, sastav našeg poslovodstva je takav da u njemu ne postoji dovoljan broj sposobnih stručnjaka koji bi našli izlaz iz pat pozicije. Jedino što nam preostaje je da sačekamo izbore i promenu vlasti u Srbiji. Moje duboko uverenje je da ćemo tek tada, sa novom vladom, moći da se dogovorimo o rešavanju problema u koje je zapala Nibens grupa", smatra Milan Jovanović.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;