INFONET-468X60-BANNER

Ulaganja u infrastrukturu Šapca

02.08.2011. | E-kapija

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, pomoćnica ministra za ekonomiju i regionalni razvoj Vesna Čojbašić i direktor Projektomontaže Siniša Zorić potpisali su u petak 29. jula u Beogradu ugovor o izgradnji kolektora od novog šabačkog mosta do budućeg centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Vrednost projekta je 197.860.824,82 dinara, a novac je obezbedio Nacionalni investicioni plan (NIP).

Kapitalni objekti komunalne infrastrukture kao što su Regionalna deponija i Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, prema oceni gradonačelnika Miloševića, imaju strateški značaj i predstavljaju novi zamah u razvoju grada. "U ime građana Šapca i svoje lično ime zahvaljujem Ministarstvu što je iz NIP-a izdvojilo veliku sumu novca za gradnju kolektora u Šapcu i time nastavilo tradiciju značajnog ulaganja u infrastrukturu Šapca. Kolektor je preduslov da se gradska kanalizacija koja se u Savu uliva kod novog mosta, izmesti kod budućeg postrojenja iza Belih limova. U reku će se tako izlivati prerađene i filtrirane otpadne vode koje neće predstavljati opasnost po zdravlje ljudi, biljnog i životinjskog sveta i biće u skladu sa najvišim ekološkim standardima", istako je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

Pomoćnica ministra Vesna Čojbašić podsetila je da je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja iz sredstava NIP-a ove godine opredelilo ne samo novac za rešavanje ekoloških problema, već i 150 miliona dinara za realizaciju projekata u oblasti ekonomije i obrazovanja, kao i za gradnju objekata komunalne infrastrukture. "Uz spremnost lokalne samouprave za saradnju i pripremu projektne dokumentacije na način na koji to čini Grad Šabac, i u narednim godinama može se očekivati učešće NIP-a u izgradnji objekata komunalne infrastrukture", najavila je Vesna Čojbašić.

Izgradnja kolektora poverena je beogradskoj firmi Projektomontaža koja je u Šapcu prisutna od 1995. godine. "Do sada smo izgradili desetine kilometara infrastrukturne mreže: kanalizacione, vodovodne, toplovodne, gasovoda, a gradili smo i mnoge objekte visokogradnje u Šapcu", naveo je Siniša Zorić, direktor Projektomontaže koja ovoga puta nastupa kao konzorcijum sa beogradskom firmom Hidropromet inženjering i šabačkim preduzećem Mašinokop.

Početak radova očekuje se u avgustu, a rok za završetak je šest meseci.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;