INFONET-468X60-BANNER

Ulaganja u infrastrukturu Šapca

02.08.2011. | E-kapija

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, pomoćnica ministra za ekonomiju i regionalni razvoj Vesna Čojbašić i direktor Projektomontaže Siniša Zorić potpisali su u petak 29. jula u Beogradu ugovor o izgradnji kolektora od novog šabačkog mosta do budućeg centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Vrednost projekta je 197.860.824,82 dinara, a novac je obezbedio Nacionalni investicioni plan (NIP).

Kapitalni objekti komunalne infrastrukture kao što su Regionalna deponija i Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, prema oceni gradonačelnika Miloševića, imaju strateški značaj i predstavljaju novi zamah u razvoju grada. "U ime građana Šapca i svoje lično ime zahvaljujem Ministarstvu što je iz NIP-a izdvojilo veliku sumu novca za gradnju kolektora u Šapcu i time nastavilo tradiciju značajnog ulaganja u infrastrukturu Šapca. Kolektor je preduslov da se gradska kanalizacija koja se u Savu uliva kod novog mosta, izmesti kod budućeg postrojenja iza Belih limova. U reku će se tako izlivati prerađene i filtrirane otpadne vode koje neće predstavljati opasnost po zdravlje ljudi, biljnog i životinjskog sveta i biće u skladu sa najvišim ekološkim standardima", istako je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

Pomoćnica ministra Vesna Čojbašić podsetila je da je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja iz sredstava NIP-a ove godine opredelilo ne samo novac za rešavanje ekoloških problema, već i 150 miliona dinara za realizaciju projekata u oblasti ekonomije i obrazovanja, kao i za gradnju objekata komunalne infrastrukture. "Uz spremnost lokalne samouprave za saradnju i pripremu projektne dokumentacije na način na koji to čini Grad Šabac, i u narednim godinama može se očekivati učešće NIP-a u izgradnji objekata komunalne infrastrukture", najavila je Vesna Čojbašić.

Izgradnja kolektora poverena je beogradskoj firmi Projektomontaža koja je u Šapcu prisutna od 1995. godine. "Do sada smo izgradili desetine kilometara infrastrukturne mreže: kanalizacione, vodovodne, toplovodne, gasovoda, a gradili smo i mnoge objekte visokogradnje u Šapcu", naveo je Siniša Zorić, direktor Projektomontaže koja ovoga puta nastupa kao konzorcijum sa beogradskom firmom Hidropromet inženjering i šabačkim preduzećem Mašinokop.

Početak radova očekuje se u avgustu, a rok za završetak je šest meseci.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;