INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Grundfos jača svoje prisustvo u Srbiji - Postavljen kamen temeljac za novi proizvodni pogon

15.07.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Prethodne nedelje Grundfos je napravio važan potez za dalje jačanje svog prisustva u Srbiji. Kompanija je zvanično položila kamen temeljac za novi proizvodni pogon u Inđiji. Po završetku, očekuje se da će proširenje dodati oko 17.000 novih kvadratnih metara postojećim objektima.

Polaganje kamena temeljca za novi proizvodni pogon Grundfosa u Srbiji

- Ovo je važno dostignuće za nas. To je još jedan korak u našem razvoju u Srbiji. Sa našim novim proizvodnim pogonom radujemo se da ćemo moći da pružimo podršku celoj Grundfos Grupi sa našom ekspertizom u proizvodnji i radujemo se da ovim novim postrojenjem dobijemo još bolju optimizaciju naše proizvodnje, dok nastavljamo da uvodimo održive inicijative u našim postojenjima - izjavio je Veljko Todorović, direktor fabrike u Inđiji kao i direktor Grundfos Srbija.

Proširenje u Inđiji, između ostalog, omogućiće uvođenje potpuno nove proizvodne linije u Srbiji, odakle će Grundfos sastavljati cirkulacione pumpe poslednje generacije. Tako će se ova važna i tražena rešenja za pumpe proizvoditi u Danskoj, Francuskoj i Srbiji, što će dalje ojačati Grundfos lanac snabdevanja i sposobnost isporuke svojim kupcima.

Polaganje kamena temeljca je privuklo pažnju, tako da je na događaju prisustvovala i premijerka Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, koja je tom prilikom izjavila sledeće: Grundfos je jedna od najboljih i najuglednijih kompanija i želela bih da vam zahvalim što ste uzor kao društveno odgovorna kompanija. Veoma ste važan igrač u zelenoj tranziciji, i ne samo njen deo, već ste vi oni koji joj daju tempo. Kao premijer, želela bih da nastavim da sarađujem sa vama i da učim od vas, kako bismo mogli da preslikamo vaš model  i da vas druge kompanije mogu slediti kao uzor.

Premijerka Srbije Ana Brnabić na polaganju kamena temeljca za novi proizvodni pogon Grundfosa u Srbiji

Grundfos je ustanovio svoje prisustvo u Srbiji 2009. godine. Od tada, fabrika je postala jedna od vodećih fabrika unutar Grundfos Grupe kada govorimo o proizvodnji cirkulacionih pumpi. Danas igra važnu ulogu u snabdevanju naših potrošača energetski efikasnim cirkulacionim pumpama.

- Veoma smo zadovoljni što dalje jačamo svoje prisustvo u Srbiji. Ovo je važan korak za nas i podvlači našu stratešku posvećenost Srbiji. Štaviše, ovo pruža još bolje uslove rada za naše zaposlene i nudi nam još jednu snažnu bazu za opsluživanje naših globalnih kupaca. Oduševljeni smo stvaranjem još jedne solidne osnove za inovacije u proizvodnji, kao i nastavkom napretka i uvođenjem održivih rešenja i inovacija u Srbiji - rekao je Stéphane Simonetta, izvršni potpredsednik i glavni izvršni direktor.

- Ovim potezom dalje jačamo proizvodnu postavku oko kupaca DBS poslovne jedinice. Zajedno sa jakom bazom u Danskoj i Francuskoj, Srbija će biti baza da možemo da služimo našim kupcima još bolje - izjavio je Michele Sterlecchini, podpredsednik, DBS segmenta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;