INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Započeta izgradnja kanacizacione mreže na levoj obali Dunava

28.02.2022. | Beoinfo

Dugoočekivana gradnja kanalizacione mreže na levoj obali Dunava započeta je u petak 25. februara. Kanalizaciona mreža se gradi u Krnjači, a pokriće i Ovču, Borču, Kotež i ostala naselja na tom području.

Postrojenje za preradu otpadnih voda - ilustracija

Postrojenje za preradu otpadnih voda - ilustracija (Foto: Pixabay)

Radovi će biti završeni u roku od tri godine. Deo leve obale Dunava ima kanalizaciju, ali i pored toga sve fekalne materije završavaju u Dunavu i zagađuju reku. Sada radimo na kompletnom rešavanju problema, sa fabrikom za preradu otpadnih voda i crpnim stanicama, čime ćemo obuhvatiti novu, ali i postojeću kanalizacionu mrežu, tako da neprerađene otpadne vode više neće završavati u Dunavu. To je veoma važno za ekologiju, ali i zdravlje ljudi. Stanovnici ovog dela grada najbolje znaju kako izgledaju otvoreni kanali i otvorena fekalna kanalizacija – rekao je zamenik gradonačelnik Beograda Goran Vesić koji je prisustvovao početku radova.

Naveo je da je vrednost projekta 55 mil EUR, od čega 20 miliona obezbeđuje Grad, a preostali iznos od 35 miliona je kredit Evropske investicione banke.

Raspisan je tender za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda u Krnjači, a izvođač radova će biti poznat 14. marta, kada se očekuje i početak izgradnje.

- Istovremeno, od novca koji je obezbedio Grad završavamo crpnu stanicu Krnjača 2, koja će prepumpavati fekalnu kanalizaciju do fabrike za preradu otpadnih voda. Grad je sopstvenim sredstvima izgradio osam kilometara kanalizacije u naselju Braća Marić, a danas su počeli radovi na izgradnji još šest kilometara kanalizacione mreže u Krnjači, sa 320 priključaka. Najkasnije do 1. marta biće raspisan tender za radove koji će biti finansirani novcem od kredita EIB-a, to jest radovi na izgradnji 80 kilometara kanalizacione mreže na levoj obali Dunava – najavio je Vesić, prenosi Beoinfo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;