PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Započeta izgradnja kanacizacione mreže na levoj obali Dunava

28.02.2022. | Beoinfo

Dugoočekivana gradnja kanalizacione mreže na levoj obali Dunava započeta je u petak 25. februara. Kanalizaciona mreža se gradi u Krnjači, a pokriće i Ovču, Borču, Kotež i ostala naselja na tom području.

Postrojenje za preradu otpadnih voda - ilustracija

Postrojenje za preradu otpadnih voda - ilustracija (Foto: Pixabay)

Radovi će biti završeni u roku od tri godine. Deo leve obale Dunava ima kanalizaciju, ali i pored toga sve fekalne materije završavaju u Dunavu i zagađuju reku. Sada radimo na kompletnom rešavanju problema, sa fabrikom za preradu otpadnih voda i crpnim stanicama, čime ćemo obuhvatiti novu, ali i postojeću kanalizacionu mrežu, tako da neprerađene otpadne vode više neće završavati u Dunavu. To je veoma važno za ekologiju, ali i zdravlje ljudi. Stanovnici ovog dela grada najbolje znaju kako izgledaju otvoreni kanali i otvorena fekalna kanalizacija – rekao je zamenik gradonačelnik Beograda Goran Vesić koji je prisustvovao početku radova.

Naveo je da je vrednost projekta 55 mil EUR, od čega 20 miliona obezbeđuje Grad, a preostali iznos od 35 miliona je kredit Evropske investicione banke.

Raspisan je tender za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda u Krnjači, a izvođač radova će biti poznat 14. marta, kada se očekuje i početak izgradnje.

- Istovremeno, od novca koji je obezbedio Grad završavamo crpnu stanicu Krnjača 2, koja će prepumpavati fekalnu kanalizaciju do fabrike za preradu otpadnih voda. Grad je sopstvenim sredstvima izgradio osam kilometara kanalizacije u naselju Braća Marić, a danas su počeli radovi na izgradnji još šest kilometara kanalizacione mreže u Krnjači, sa 320 priključaka. Najkasnije do 1. marta biće raspisan tender za radove koji će biti finansirani novcem od kredita EIB-a, to jest radovi na izgradnji 80 kilometara kanalizacione mreže na levoj obali Dunava – najavio je Vesić, prenosi Beoinfo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;