INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Putari ispred Vlade Srbije

12.07.2011. | Danas

Zaposleni u putarskim firmama Nibens grupe organizovaće danas protestnu šetnju do Vlade Srbije i još jednom zatražiti da se odblokiraju računi i reše problemi tih preduzeća, saopštio je Samostalni sindikat putara Srbije (SSPS). Taj sindikat, koji je deo Saveza samostalnih sindikata Srbije, najavio je da će se za pomoć obratiti i EU.

Protestnu šetnju će, od sedišta Nibens grupe na Voždovcu do Vlade Srbije, organizovati radnici PZP Vranje, Niš, Kragujevac, Beograd i Vojvodina-Bačkaput. Okupljanje je predviđeno od 9 do 10h, nakon čega će se kolona radnika kretati kroz Vidsku ulicu, Ustaničkom, Bulevarom oslobođenja, preko Slavije, do raskrsnice u Nemanjinoj ulici i do vlade.

Samostalni sindikat putara Srbije navodi da je prošlo više od tri meseca kako su se zaposleni u putarskim firmama Nibens grupe obratili predsedniku vlade Mirku Cvetkoviću, ministru za infrastrukturu i energetiku Milutinu Mrkonjiću, ministru ekonomije i regionalnog razvoja Nebojši Ćiriću, direktoru agencije za privatizaciju gospodinu Vladislavu Cvetkoviću i predsedniku Srbije Borisu Tadiću. Oni se, kako je navedeno u saopštenju, nisu oglasili ni posle šest dopisa koji su im upućeni.

"Ogorčeni smo zbog ovakvog bahatog i nemarnog odnosa vlasti prema radnicima i njihovim opravdanim zahtevima, pa je Samostalni sindikat putara Srbije odlučio da se za pomoć obrati nadležnima u EU u koju Srbija želi da uđe, a koja od nas i dalje zahteva da poštujemo sopstvene zakone i da se ozbiljno obračunamo sa korupcijom i privrednim kriminalom", navedeno je u saopštenju.

Radnici preduzeća Nibens grupe su krajem juna upozorili najviše državne funkcionere da reše njihove probleme ili će preduzeti "radikalne mere borbe do ispunjenja zahteva". Radnici traže da budu sačuvana njihova radna mesta i egzistencija oko 5.000 porodica. U dopisu je rečeno da je nezadovoljstvo radnika Nibens grupe ekonomskim i socijalnim položajem dostiglo vrhunac i da postoje dva rešenja.

"Vi svojim autoritetom morate obezbediti ili da banke, čija potraživanja iznose više od 70% vrednosti kapitala naših preduzeća, preuzmu preduzeća kao novi vlasnici i da obezbede sredstva za neometano obavljanje njihove delatnosti, ili sprovođenje postupka reorganizacije ove grupe, odnosno naših preduzeća, kako bi bio obezbeđen neometan nastavak obavljanja delatnosti", istakli su radnici u dopisu državnom vrhu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;