Direktori EBRD u Srbiji

20.06.2011. | RTV

Delegacija Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) započeće danas četvorodnevni boravak u Srbiji, u sklopu redovnih konsultacija, najavio je taj evropski kreditor. Cilj konsultacija, koje će trajati do srede, 23. juna, jeste razmatranje investicionih prioriteta Srbije i učešće EBRD u projektima.

Očekuje se da u središtu pažnje budu uloga EBRD u podsticanju ulaganja javnog i privatnog sektora, i podrška približavanju Srbije EU. Direktori EBRD sastaće se sa predsednikom Republike Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem, ministrima, ambasadorima, predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija i sa predstvnicima banaka i preduzeća.

Direktori EBRD će posetiti i objekte koje finansira ta banka.

Delegaciju EBRD čine Peter Baš (Peter Basch) koji predstavlja EU, Tomas Haket (Thomas Hacket), koji predstavlja EIB, David Martines Hornilos, koji predstavlja Španiju i Meksiko, Joakim Švarcer (Joachim Schwarzer), koji predstavlja Nemačku, i Pol Vlanderen (Paul Vlaanderen), predstavnik Holandije i Mongolije.

Domaćin delegaciji biće direktor Banke za Švajcarsku, Ukrajinu, Lihtenštajn, Srbiju i Crnu Gori Verner Gruber (Werner), a u razgovorima će učestvovati i direktor EBRD za Srbiju Hildegard Gacek.

EBRD je finansijska institucija koja podržava razvoj tržišne ekonomije i demokratije u zemljama od centralne Evrope do centralne Azije. Do sada je EBRD dala Srbiji više od 2,5 milijarde evra za razne sektore privrede i pomogla prikupljanje dodatnih ulaganja većih od 3 milijarde evra.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bane 28.02.2021.
U čl.2. Ugovora koji su vlasnici stanova za...
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...