INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Direktori EBRD u Srbiji

20.06.2011. | RTV

Delegacija Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) započeće danas četvorodnevni boravak u Srbiji, u sklopu redovnih konsultacija, najavio je taj evropski kreditor. Cilj konsultacija, koje će trajati do srede, 23. juna, jeste razmatranje investicionih prioriteta Srbije i učešće EBRD u projektima.

Očekuje se da u središtu pažnje budu uloga EBRD u podsticanju ulaganja javnog i privatnog sektora, i podrška približavanju Srbije EU. Direktori EBRD sastaće se sa predsednikom Republike Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem, ministrima, ambasadorima, predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija i sa predstvnicima banaka i preduzeća.

Direktori EBRD će posetiti i objekte koje finansira ta banka.

Delegaciju EBRD čine Peter Baš (Peter Basch) koji predstavlja EU, Tomas Haket (Thomas Hacket), koji predstavlja EIB, David Martines Hornilos, koji predstavlja Španiju i Meksiko, Joakim Švarcer (Joachim Schwarzer), koji predstavlja Nemačku, i Pol Vlanderen (Paul Vlaanderen), predstavnik Holandije i Mongolije.

Domaćin delegaciji biće direktor Banke za Švajcarsku, Ukrajinu, Lihtenštajn, Srbiju i Crnu Gori Verner Gruber (Werner), a u razgovorima će učestvovati i direktor EBRD za Srbiju Hildegard Gacek.

EBRD je finansijska institucija koja podržava razvoj tržišne ekonomije i demokratije u zemljama od centralne Evrope do centralne Azije. Do sada je EBRD dala Srbiji više od 2,5 milijarde evra za razne sektore privrede i pomogla prikupljanje dodatnih ulaganja većih od 3 milijarde evra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;