INFONET-468X60-BANNER

Subvencije od 4.000 evra po zaposlenom u industrijskoj zoni Valjevo

10.06.2011. | Beta

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) spremna je da za svako novootvoreno radno mesto u valjevskoj industrijskoj zoni izdvoji 4.000 evra, javili su juče lokalni elektronski mediji.

Radio Patak je preneo izjavu pomoćnika gradonačelnika Radivoja Milutinovića o tome da su u lokalnoj samoupravi "dobili čvrsta uveravanja" da će subvencije za nova radna mesta dobiti investitori koji budu zaposlili najmanje 50 radnika. Milutinović je rekao da su i pojedine banke spremne da potencijalnim investitorima ponude povoljne kredite ukoliko odluče da proizvodne pogone otvore u novoj industrijskoj zoni.

Industrijska zona će u krugu bivšeg kombinata za proizvodnju nameštaja i kartonske ambalaže Stefil biti spremna za prve investitore tokom jula.

Odluku o prodaji ili zakupu zemljišta i poslovnog prostora trebalo bi da donesu odbornici gradskog parlamenta na sednici planiranoj za 15. jun.

Valjevski gradonačelnik Zoran Jakovljević je ranije najavio da je austrijska kompanija Austroterm, koja ima pogon za proizvodnju izolacionih materijala u Valjevu, zainteresovana da gradi fabriku građevinskih lepkova u industrijskoj zoni. "Razgovarali smo sa predsednikom korporacije Austrotherm, koji je pokazao zainteresovanost za našu industrijsku zonu i veliki objekat u kojem bi bila proizvodnja mureksina, odnosno fabrika građevinskih lepkova sa halom od 200.000 kvadrata", preneo je Radio Patak Jakovljevićevu izjavu.

On je najavio da će Gradska uprava za buduće investitore u industrijskoj zoni, u prigradskom naselju Gorić, "uraditi stimulaciju u oblasti lokalnih komunalnih taksi".

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;