INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Charge&GO širi mrežu punjača

15.01.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Charge&GO sa svojom mrežom brzih i ultrabrzih punjača za električna vozila već sada pokriva više od 70 lokacija širom Srbije, a tokom godine biće dostupno još 80 punjačkih mesta. Putem Charge&GO prve digitalne platforme i mobilne aplikacije, vozači električnih automobila u Srbiji već tri godine imaju mogućnost da na jednostavan i brz način pronađu najbliži elektropunjač i dopune svoje automobile.

Na GAZPROM benzinskim stanicama nalaze se brzi punjači

Na GAZPROM benzinskim stanicama nalaze se brzi punjači (Foto: Charge&GO)

Charge&GO već godinama daje veliki doprinos razvoju elektromobilnosti. Do sada su na glavnim gradskim saobraćajnicama i auto-putevima postavili punjače snage od 22 AC do 240kW DC, a vozači najčešće koriste brze punjače čija snaga prelazi 50kW kao i ultrabrze punjače čija je snaga veća od 100kW.

Veliki broj ultrabrzih punjača nalazi se na OMV pumpama u Lapovu, Martincima, Doljevcu, Gradini, Bačkoj Topoli, Kruševcu, Vranju, kao i u Beogradu - na Vidikovcu i Banjici.

U okviru mreže Charge&GO nalaze se i brzi punjači na GAZPROM benzinskim stanicama u Sokolićima, Novom Sadu, Velikoj Plani i Novim Banovcima, kao i elektropunjači različitih snaga (od DC 22kW do 120kW) na lokacijama maloprodajnog lanca Stop Shop u 14 gradova širom Srbije.

Lokacije i snage punjača mogu se videti u aplikaciji Charge&GO (Foto: Charge&GO)

Vozači električnih vozila imaju na raspolaganju brze i ultrabrze punjače koji se nalaze u okviru šoping centara BIG. Kad krenu prema Inđiji ili Vršcu, mogu da svrate do BIG šoping centara u Novoj Pazovi, odnosno u Pančevu, i da tamo dopune svoju bateriju. Punjač u Pazovi je snage 50kW, a u Pančevu je 60kW. U BIG-u u Beogradu dostupan je punjač od 120kW, a dva punjača se nalaze i na parkingu NCR-a na Novom Beogradu.

Sve lokacije i snage punjača, kao i dostupni priključci i raspoloživost, mogu se videti u aplikaciji Charge&GO. Ova digitalna platforma i aplikacija omogućava vozačima električnih vozila da lako lociraju najbliže punjače i da brzo i jednostavno dopune baterije.

BIG, Inđija

BIG, Inđija (Foto: Charge&GO)

Uskoro se očekuje puštanje u rad najjačeg punjača za e-vozila u mreži Charge&GO na lokaciji OMV Zemun. Punjač je izlazne snage 240kW i ima dva CCS priključka. Osim ovog ultrabrzog punjača u Beogradu, pri kraju su pripreme za puštanje u rad punjača na benzinskim stanicama OMV-a na Adi Ciganliji i u Zaječaru.

Korisnici mogu da biraju između pripejd i postpejd usluge na Charge&GO platformi i aplikaciji. Za sve korisnike, uključujući i pravna lica, omogućena je usluga punjenja na više od 400.000 punjača u inostranstvu, putem Charge&GO aplikacije.

Big Pazova

BIG, Pazova (Foto: Charge&GO)

Važno je istaći da najlakši način za proveru lokacija i dostupnosti punjača u mreži Charge&GO predstavlja aplikacija. Iako svim punjačima može da se pristupi na više načina (pomoću QR koda ili broja punjača), ako korisnik preuzme aplikaciju i obavi registraciju, automatski dobija nižu cenu, usmeravanje putem GPS navigacije i pristup neverovatno razgranatoj mreži od 400.000 punjača u 30 zemalja širom Evrope.

Da razvoj elektromobilnosti bude brži, u kompaniji Charge&GO vredno rade na širenju svoje mreže punjača. Planovi za ovu godinu su spremni, prvi DC punjači postavljaju se u januaru u Severnoj Makedoniji, a zatim će se mreža Charge&GO proširiti i na tržišta Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Uskoro će biti objavljene tačne lokacije ultrabrzih punjača duž auto-puta u Severnoj Makedoniji.

Stop Shop Vršac, brendirani punjač

Stop Shop Vršac, brendirani punjač (Foto: Charge&GO)

Svako ko od februara 2024. godine planira putovanje u inostranstvo električnim automobilom imaće mogućnost, nakon potpisivanja ugovora o pružanju postpejd usluge, da koristi i usluge punjenja u romingu. To praktično znači da će korisnik, tokom perioda provedenog u inostranstvu, moći da puni svoj automobil na bilo kom punjaču i da na kraju meseca plati račun za te usluge.

Za inostranstvo čak neće biti potrebna aplikacija, moguće je po prelasku granice koristiti samo Charge&GO RFID karticu na najvećoj evropskoj e-roming mreži.

Stop Shop Niš punjač 120kW

Stop Shop Niš, punjač 120kW (Foto: Charge&GO)

Korisnici koji imaju bilo kakav problem prilikom punjenja ili registracije imaju na raspolaganju dvadesetčetvoročasovnu podršku Korisničkog centra. Ukoliko je vozaču električnog vozila potrebna hitna podrška na lokaciji u bilo koje doba dana ili noći, u vezi sa korišćenjem punjača ili registracijom, Korisnička podrška moći će da pruži pravu pomoć, reši problem i pruži savet.

Kompanija Charge&GO planira ugradnju i integraciju na platformu još najmanje 80 brzih i ultrabrzih punjača, čime će se korisnicima znatno olakšati putovanje električnim vozilom kroz Srbiju i region.

www.chargego.rs
podrska@chargego.rs
+381 11 715 85 99     +381 66 803 1 700

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;