INFONET-468X60-BANNER

Charge&GO širi mrežu punjača

15.01.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Charge&GO sa svojom mrežom brzih i ultrabrzih punjača za električna vozila već sada pokriva više od 70 lokacija širom Srbije, a tokom godine biće dostupno još 80 punjačkih mesta. Putem Charge&GO prve digitalne platforme i mobilne aplikacije, vozači električnih automobila u Srbiji već tri godine imaju mogućnost da na jednostavan i brz način pronađu najbliži elektropunjač i dopune svoje automobile.

Na GAZPROM benzinskim stanicama nalaze se brzi punjači

Na GAZPROM benzinskim stanicama nalaze se brzi punjači (Foto: Charge&GO)

Charge&GO već godinama daje veliki doprinos razvoju elektromobilnosti. Do sada su na glavnim gradskim saobraćajnicama i auto-putevima postavili punjače snage od 22 AC do 240kW DC, a vozači najčešće koriste brze punjače čija snaga prelazi 50kW kao i ultrabrze punjače čija je snaga veća od 100kW.

Veliki broj ultrabrzih punjača nalazi se na OMV pumpama u Lapovu, Martincima, Doljevcu, Gradini, Bačkoj Topoli, Kruševcu, Vranju, kao i u Beogradu - na Vidikovcu i Banjici.

U okviru mreže Charge&GO nalaze se i brzi punjači na GAZPROM benzinskim stanicama u Sokolićima, Novom Sadu, Velikoj Plani i Novim Banovcima, kao i elektropunjači različitih snaga (od DC 22kW do 120kW) na lokacijama maloprodajnog lanca Stop Shop u 14 gradova širom Srbije.

Lokacije i snage punjača mogu se videti u aplikaciji Charge&GO (Foto: Charge&GO)

Vozači električnih vozila imaju na raspolaganju brze i ultrabrze punjače koji se nalaze u okviru šoping centara BIG. Kad krenu prema Inđiji ili Vršcu, mogu da svrate do BIG šoping centara u Novoj Pazovi, odnosno u Pančevu, i da tamo dopune svoju bateriju. Punjač u Pazovi je snage 50kW, a u Pančevu je 60kW. U BIG-u u Beogradu dostupan je punjač od 120kW, a dva punjača se nalaze i na parkingu NCR-a na Novom Beogradu.

Sve lokacije i snage punjača, kao i dostupni priključci i raspoloživost, mogu se videti u aplikaciji Charge&GO. Ova digitalna platforma i aplikacija omogućava vozačima električnih vozila da lako lociraju najbliže punjače i da brzo i jednostavno dopune baterije.

BIG, Inđija

BIG, Inđija (Foto: Charge&GO)

Uskoro se očekuje puštanje u rad najjačeg punjača za e-vozila u mreži Charge&GO na lokaciji OMV Zemun. Punjač je izlazne snage 240kW i ima dva CCS priključka. Osim ovog ultrabrzog punjača u Beogradu, pri kraju su pripreme za puštanje u rad punjača na benzinskim stanicama OMV-a na Adi Ciganliji i u Zaječaru.

Korisnici mogu da biraju između pripejd i postpejd usluge na Charge&GO platformi i aplikaciji. Za sve korisnike, uključujući i pravna lica, omogućena je usluga punjenja na više od 400.000 punjača u inostranstvu, putem Charge&GO aplikacije.

Big Pazova

BIG, Pazova (Foto: Charge&GO)

Važno je istaći da najlakši način za proveru lokacija i dostupnosti punjača u mreži Charge&GO predstavlja aplikacija. Iako svim punjačima može da se pristupi na više načina (pomoću QR koda ili broja punjača), ako korisnik preuzme aplikaciju i obavi registraciju, automatski dobija nižu cenu, usmeravanje putem GPS navigacije i pristup neverovatno razgranatoj mreži od 400.000 punjača u 30 zemalja širom Evrope.

Da razvoj elektromobilnosti bude brži, u kompaniji Charge&GO vredno rade na širenju svoje mreže punjača. Planovi za ovu godinu su spremni, prvi DC punjači postavljaju se u januaru u Severnoj Makedoniji, a zatim će se mreža Charge&GO proširiti i na tržišta Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Uskoro će biti objavljene tačne lokacije ultrabrzih punjača duž auto-puta u Severnoj Makedoniji.

Stop Shop Vršac, brendirani punjač

Stop Shop Vršac, brendirani punjač (Foto: Charge&GO)

Svako ko od februara 2024. godine planira putovanje u inostranstvo električnim automobilom imaće mogućnost, nakon potpisivanja ugovora o pružanju postpejd usluge, da koristi i usluge punjenja u romingu. To praktično znači da će korisnik, tokom perioda provedenog u inostranstvu, moći da puni svoj automobil na bilo kom punjaču i da na kraju meseca plati račun za te usluge.

Za inostranstvo čak neće biti potrebna aplikacija, moguće je po prelasku granice koristiti samo Charge&GO RFID karticu na najvećoj evropskoj e-roming mreži.

Stop Shop Niš punjač 120kW

Stop Shop Niš, punjač 120kW (Foto: Charge&GO)

Korisnici koji imaju bilo kakav problem prilikom punjenja ili registracije imaju na raspolaganju dvadesetčetvoročasovnu podršku Korisničkog centra. Ukoliko je vozaču električnog vozila potrebna hitna podrška na lokaciji u bilo koje doba dana ili noći, u vezi sa korišćenjem punjača ili registracijom, Korisnička podrška moći će da pruži pravu pomoć, reši problem i pruži savet.

Kompanija Charge&GO planira ugradnju i integraciju na platformu još najmanje 80 brzih i ultrabrzih punjača, čime će se korisnicima znatno olakšati putovanje električnim vozilom kroz Srbiju i region.

www.chargego.rs
podrska@chargego.rs
+381 11 715 85 99     +381 66 803 1 700

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;