INFONET-468X60-BANNER

Gradimo budućnost - Sa Ringlock skelama kompanije Doka do vrha

16.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Doka generacijama predstavlja inovativna rešenja za oplatu i usluge u oblasti građevinske industrije. Kako bi zadovoljila rastuću potražnju za visokokvalitetnim skelama koje se lako koriste, Doka još od 2020. godine blisko sarađuje sa specijalistom za skele - kompanijom AT-PAC. Preuzimanjem 100% akcija kompanije AT-PAC, Doka je sada stvorila mogućnost da kupcima širom sveta ponudi izuzetna rešenja i za oplate i za skele iz jednog izvora.

Ringlock

Strateško partnerstvo između Doke i AT-PAC: Ringlock skele su dobile DIBt sertifikat, čime su postignuti globalni standardi kvaliteta (Foto: Doka)

Pošto je sistem skela Ringlock našao primenu na projektima širom sveta, imali smo priliku da od šefa prodaje Doka Irske Kierana Mc Conella saznamo kako sistem skela Ringlock pomaže klijentima na terenu.

"Mi smo oduševljeni što Doka sada može da ponudi i oplate i skele. To je velika prekretnica za nas i istovremeno stvara izuzetnu sinergiju za naše klijente. Ringlock je dobro osmišljeno rešenje. Ne samo u pogledu samog sistema skela već i u pogledu povezanih usluga kao što je softver za upravljanje skelama Hi-Vis®", ističe Kieran Mc Conell.

Ovo čini kompaniju Doka moćnim i svestranim dobavljačem oplate i skela. Ringlock je već decenijama isproban i testiran sistem skela ali i prvi neevropski sistem skela na svetu koji je odobren od strane DIBt (Deutsche Institut für Bautechnik) - vodećeg tela iz oblasti tehnike odgovornog za izdavanje nacionalnih licenci za građevinske proizvode u Nemačkoj koje ima svetski priznat renome.

Doka sada može da obezbedi kupcima visokokvalitetan sistem skela koji predstavlja idealnu dopunu za izvođenje armaturnih i oplatnih radova na bezbedan i efikasan način.

Oslobađanje mogućnosti

Sa Ringlock skelama Doka nudi sveobuhvatan portfolio modularnih radnih skela za širok spektar primena u građevinarstvu, što je čini moćnim i svestranim partnerom građevinskih kompanija kada je reč o oplati i skelama.

Zahvaljujući svojim modularnim mogućnostima, sistem je fleksibilan i lak za upotrebu. "Naši inženjeri koriste svoje obimno znanje o građevinskoj industriji kako bi pomogli našim klijentima da pronađu rešenja prilagođena njihovim specifičnim potrebama, optimizujući troškove i obezbeđujući uspešnost projekta", uverava Kieran Mc Conell.

"Nada" u usponu: Dečija bolnica dobija formu

Trenutno se u Dablinu (Irska) gradi nova dečija bolnica "Nada" ("Hope") na površini od 5 hektara u okviru kampusa bolnice "St. James". Bolnica će imati preko 6.150 soba, a obuhvataće i 1,6 hektara zelenih površina. Takođe će sadržati 380 pojedinačnih bolničkih soba. Kao podizvođač za projektovanje, nabavku i montažu svih skela za ovaj značajan projekat imenovana je kompanija "McCrory Access".

Bolnica Hope

U novoj dečijoj bolnici Ringlock skele su našle različite primene: kao zaštite ivica, kao spoljni pristupi fasadi i pasarele (Foto: Doka)

"Ovo je jedan od najvećih građevinskih projekata ikada u Irskoj i kao takav zahteva ogromne količine materijala za skele i radnih sati na projektu", kaže Mc Conell.

Koristeći Ringlock skele, kompanija "McCrory Access" je bila zadužena za sve skele - od nekoliko hiljada metara skela za zaštitu ivica do svih spoljnih fasadnih pasarela i unutrašnjih radnih platformi u atrijumu.

Uspon do uspeha

Ringlock je takođe bio prvi izbor i kada je bilo reči o odabiru sistema skela za potrebe renoviranja hotela "AC Marriott" u Salford Quaysu u Engleskoj.

"U cilju završetka projekta klijent, kompanija "Connolly Scaffolding", je sarađivao sa inženjerima na prevazilaženju logističkih problema vezanih za ograničen prostor oko perimetra zgrade. Specijalno projektovan noseći toranj za utovar, postavljen smaknuto u odnosu na glavnu skelu, pomogao je da se obezbedi bezbedna lokacija za isporuku i distribuciju materijala za sve nivoe", objašnjava Mc Conell.

Ringlock skele su obezbedile sigurne puteve za dostavu i distribuciju materijala na svim spratovima (Foto: Doka)

Pored toga, zbog ograničenja u pogledu mesta na kojima je bilo moguće postaviti ulaze i izlaze, korišćene su komponente Ringlock stepenišnih tornjeva za kreiranje "lebdećih stepenica" kako bi se izbeglo zauzimanje ograničenog prostora na nivou tla.

Komponente Ringlock stepenišnog tornja korišćene su za stvaranje "lebdećih stepenica" kako bi se izbeglo zauzimanje ograničenog prostora na nivou tla (Foto: Doka)

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


TENGE-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
DOKA-300X250-BANNER
SSAB-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;