Bosch je u Srbiji u 2010. godini ostvario rast prometa

26.05.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Poslovanje Boscha u Srbiji se u 2010. godini stabilizovalo. Promet vodećeg proizvođača tehnologija i usluga na tržištu Srbije, uključujući i promet u Crnoj Gori povećao se za skoro 18% u odnosu na prošlu godinu i iznosi 22 miliona evra. Bosch Srbija očekuje dalji rast i u 2011: u prvom kvartalu u odnosu na prošlu godinu celokupni promet ima dvocifrenu stopu rasta. Od 1.1.2011. firma ima 55 zaposlenih.

Proširenje usluga odelenja Automotiv Aftermarket

Marketing Inteligence odelenje u Beogradu koje je zaduženo za istraživanje i održavanje baza podataka o motornim vozilima proširilo je svoje usluge i sada je nadležno za oblast Produkt menadžmenta za benzinske sisteme ubrizgavanja i paljenja. Osnovna uloga novoosnovanog odelenja biće podrška produkt menadžerima u centrali Automotiv odelenja u Karlsruhe-u u pogledu lansiranja proizvoda, praćenja promena u toku proizvodnog ciklusa proizvoda, kao i optimalizacije lagera. “Pored celokupnog evropskog tržišta za koje je nadležno, Marketing Inteligence odelenje u Beogradu sada preuzima odgovornost i za kvalitet podataka u katalozima na tržištima severne Amerike i Južno Afričke Republike. Zahvaljujući ovom proširenju ukupan broj zaposlenih u odelenju se povećao sa 12 na 20,” rekla je Jovanka Jovanović, generalna direktorka Robert Bosch-a Srbija.

U 2011 odelenje Automotive Aftermarket izlazi na tržište s najnovijom Beissbarth opremom za tehničke preglede koja je u potpunosti prilagođena novom pravilniku o tehničkim pregledima.

Proširena ponuda odelenja Termotehnike na tržištu Srbije

Za odelenje Bosch Termotehnike u Srbiji 2010. godina je bila od izuzetne važnosti. Konstantnom promocijom energetski efikasnih sistema  grejanja i pripreme tople vode ostvaren je rast prodaje i povećanje udela na tržištu kućnih sistema grejanja. Ovaj trend se nastavlja i u 2011. godini: pored širenja palete proizvoda u oblasti kotlova na čvrsto gorivo, Bosch je snažno fokusiran na promociju gasnih kondenzacionih kotlova i solarnih sistema.

Brendovi Buderus i Loos su više od decenije prisutni na tržištu Srbije preko svojih veletrgovaca. U novembru 2010 u okviru Robert Bosch-a Srbija osnovano je odelenje Termotehnike za velike industrijske sisteme koje je nadležno za tržište Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Makedonije.

Odelenje električnih alata beleži rast bez obzira na stagnaciju na tržištu

Iako 2010. godina nije bila mnogo uspešna za građevinsku industriju, odelenju električnih alata je uspelo da ostvari rast prometa u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji. U 2011. godini ovo odelenje će održati, pa čak i povećati broj inovacija tako što će na tržište izbaciti više od 100 proizvoda sa novim performansama ili poboljšanim karakteristikama.

Bosch sigurnosni sistemi u glavnim građevinskim projektima

Odelenje Bosch Sigurnosnih Sistema se uspešno pozicioniralo na regionalnom tržištu bezbednosnih i sigurnosnih tehnologija i sistema. Na području Srbije, Crne Gore i Makedonije  Bosch Sigurnosni Sistemi su prisutni u najvećim projektima u građevinskoj industriji kao što su fudbalski stadion u Staroj Pazovi, kliničko-bolnički centar  ili kontrola leta u Beogradu. Razvijena je kvalitetna mreža partnera i distributera Bosch sigurnosne opreme kojima se pruža tehnička i logistička podrška sa permanentnim obukama i seminarima koji se u 2011. godini održavaju svakog meseca.

„Tehnologija za život” tokom 125 godina

Dvostruki jubilej u Boschu: u 2011 Bosch grupa slavi svoju 125. godišnjicu  kao i 150. rođendan svog osnivača. Robert Bosch je 15. novembra 1886. u Štutgartu osnovao  svoju „Radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku” i time postavio temelje za razvoj kompanije koja danas u svetu ima vodeću poziciju u razvoju novih tehnologija i pružanju usluga.

Robert Bosch d.o.o. u Srbiji

Robert Bosch d.o.o. je regionalna filijala Bosch grupe sa sedištem u Beogradu, osnovana je 2006. godine. Takođe je odgovorna za poslovanje Boscha u Crnoj Gori kao i za određene poslovne oblasti za teritorije Makedonije, Hrvatske i BiH.  Na ovim tržištima Bosch distribuira proizvode iz oblasti automobilske tehnologije, električnih alata, sigurnosnih sistema i termotehnike pod brendovima Bosch, Beissbarth, Sicam, Cargo, Skil, Dremel, Buderus, Loos i CST/Berger.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 03.12.2021.
Hvala na odličnom i informativnom tekstu. D...
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je