IZOLACIJA-468X60-BANNER

Bosch je u Srbiji u 2010. godini ostvario rast prometa

26.05.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Poslovanje Boscha u Srbiji se u 2010. godini stabilizovalo. Promet vodećeg proizvođača tehnologija i usluga na tržištu Srbije, uključujući i promet u Crnoj Gori povećao se za skoro 18% u odnosu na prošlu godinu i iznosi 22 miliona evra. Bosch Srbija očekuje dalji rast i u 2011: u prvom kvartalu u odnosu na prošlu godinu celokupni promet ima dvocifrenu stopu rasta. Od 1.1.2011. firma ima 55 zaposlenih.

Proširenje usluga odelenja Automotiv Aftermarket

Marketing Inteligence odelenje u Beogradu koje je zaduženo za istraživanje i održavanje baza podataka o motornim vozilima proširilo je svoje usluge i sada je nadležno za oblast Produkt menadžmenta za benzinske sisteme ubrizgavanja i paljenja. Osnovna uloga novoosnovanog odelenja biće podrška produkt menadžerima u centrali Automotiv odelenja u Karlsruhe-u u pogledu lansiranja proizvoda, praćenja promena u toku proizvodnog ciklusa proizvoda, kao i optimalizacije lagera. “Pored celokupnog evropskog tržišta za koje je nadležno, Marketing Inteligence odelenje u Beogradu sada preuzima odgovornost i za kvalitet podataka u katalozima na tržištima severne Amerike i Južno Afričke Republike. Zahvaljujući ovom proširenju ukupan broj zaposlenih u odelenju se povećao sa 12 na 20,” rekla je Jovanka Jovanović, generalna direktorka Robert Bosch-a Srbija.

U 2011 odelenje Automotive Aftermarket izlazi na tržište s najnovijom Beissbarth opremom za tehničke preglede koja je u potpunosti prilagođena novom pravilniku o tehničkim pregledima.

Proširena ponuda odelenja Termotehnike na tržištu Srbije

Za odelenje Bosch Termotehnike u Srbiji 2010. godina je bila od izuzetne važnosti. Konstantnom promocijom energetski efikasnih sistema  grejanja i pripreme tople vode ostvaren je rast prodaje i povećanje udela na tržištu kućnih sistema grejanja. Ovaj trend se nastavlja i u 2011. godini: pored širenja palete proizvoda u oblasti kotlova na čvrsto gorivo, Bosch je snažno fokusiran na promociju gasnih kondenzacionih kotlova i solarnih sistema.

Brendovi Buderus i Loos su više od decenije prisutni na tržištu Srbije preko svojih veletrgovaca. U novembru 2010 u okviru Robert Bosch-a Srbija osnovano je odelenje Termotehnike za velike industrijske sisteme koje je nadležno za tržište Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Makedonije.

Odelenje električnih alata beleži rast bez obzira na stagnaciju na tržištu

Iako 2010. godina nije bila mnogo uspešna za građevinsku industriju, odelenju električnih alata je uspelo da ostvari rast prometa u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji. U 2011. godini ovo odelenje će održati, pa čak i povećati broj inovacija tako što će na tržište izbaciti više od 100 proizvoda sa novim performansama ili poboljšanim karakteristikama.

Bosch sigurnosni sistemi u glavnim građevinskim projektima

Odelenje Bosch Sigurnosnih Sistema se uspešno pozicioniralo na regionalnom tržištu bezbednosnih i sigurnosnih tehnologija i sistema. Na području Srbije, Crne Gore i Makedonije  Bosch Sigurnosni Sistemi su prisutni u najvećim projektima u građevinskoj industriji kao što su fudbalski stadion u Staroj Pazovi, kliničko-bolnički centar  ili kontrola leta u Beogradu. Razvijena je kvalitetna mreža partnera i distributera Bosch sigurnosne opreme kojima se pruža tehnička i logistička podrška sa permanentnim obukama i seminarima koji se u 2011. godini održavaju svakog meseca.

„Tehnologija za život” tokom 125 godina

Dvostruki jubilej u Boschu: u 2011 Bosch grupa slavi svoju 125. godišnjicu  kao i 150. rođendan svog osnivača. Robert Bosch je 15. novembra 1886. u Štutgartu osnovao  svoju „Radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku” i time postavio temelje za razvoj kompanije koja danas u svetu ima vodeću poziciju u razvoju novih tehnologija i pružanju usluga.

Robert Bosch d.o.o. u Srbiji

Robert Bosch d.o.o. je regionalna filijala Bosch grupe sa sedištem u Beogradu, osnovana je 2006. godine. Takođe je odgovorna za poslovanje Boscha u Crnoj Gori kao i za određene poslovne oblasti za teritorije Makedonije, Hrvatske i BiH.  Na ovim tržištima Bosch distribuira proizvode iz oblasti automobilske tehnologije, električnih alata, sigurnosnih sistema i termotehnike pod brendovima Bosch, Beissbarth, Sicam, Cargo, Skil, Dremel, Buderus, Loos i CST/Berger.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;