INFONET-468X60-BANNER

Inverterske klime kao idealno rešenje za grejanje

03.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Sa porastom cena energenata i težnjom ka održivom životnom okruženju, grejanje pomoću klima uređaja postaje sve privlačnije rešenje. Inverterske klime, sa svojom naprednom tehnologijom, omogućavaju efikasno održavanje temperature u domovima i poslovnim prostorima tokom cele godine, čak i u najhladnijim danima.

Klima uređaj

Kada niste u svom domu, klima uređajem možete upravljati putem aplikacije (Foto: Klima M)

Moderna tehnologija inverter klima uređaja omogućava značajne uštede energije, pružajući pet kilovata toplotne snage za svaki utrošeni kilovat električne energije. Ova efikasnost je neuporediva s drugim vrstama grejanja, a posebno dolazi do izražaja kada se uzme u obzir da inverter klime mogu efikasno da greju i pri ekstremno niskim temperaturama, sve do minus 30 stepeni Celzijusa.

Energetska efikasnost

Novi modeli uglavnom spadaju u najviše klase energetske efikasnosti. Kapaciteti klima uređaja mereni u BTU (British Thermal Units) variraju, pružajući opcije za različite veličine prostora - od manjih soba do velikih dnevnih boravaka. Uređaji kapaciteta 9.000BTU obično se koriste za manje prostore, oko 25 kvadratnih metara, zatim sledi 12.000BTU koliko imaju uređaji dovoljni za oko 35 kvadrata, a za 70 i više kvadrata najbolje je uzeti klima uređaj sa 24.000BTU.

Inverterska tehnologija predstavlja ključnu inovaciju u svetu klimatizacije. Za razliku od tradicionalnih klima, inverterski uređaji prilagođavaju brzinu kompresora potrebama prostora, održavajući željenu temperaturu bez nepotrebnog trošenja energije i stvaranja buke.

Prednosti inverterskih klima uređaja

Pored grejanja, ovi uređaji poboljšavaju kvalitet vazduha kroz razne filtere koji sprečavaju zadržavanje čestica, buđi i bakterija. Napredne funkcije, elegantan dizajn, praktični displeji, kao i mogućnost Wi-Fi povezivanja sa pametnim telefonima, čine ih izuzetno prilagodljivim i jednostavnim za upotrebu.

Kada je reč o troškovima, iz kompanije Klima M navode da se grejanje na klimu pokazuje kao jedno od najisplativijih rešenja u našoj zemlji. U poređenju sa tradicionalnim metodama grejanja, kao što su mazut, lož ulje, ugalj, drva, pa čak i gas, klima uređaji nude ekonomičnije i ekološki prihvatljivije grejanje.

Prilikom odabira klima uređaja, važno je uzeti u obzir veličinu prostora, energetsku efikasnost i druge karakteristike prostorije. Pravilno podešavanje temperature, izbor odgovarajuće veličine uređaja i redovan servis mogu značajno smanjiti potrošnju energije.

U digitalno doba, klime su postale pametne. Aplikacije omogućavaju daljinsko upravljanje, podešavanje tajmera, primanje obaveštenja i glasovnu kontrolu, čineći upotrebu klima uređaja još praktičnijom.

Treba napomenuti da pri ekstremno niskim temperaturama potrošnja može biti veća. Ipak, dugoročno gledano, investicija u kvalitetan klima uređaj se isplati kroz smanjene račune za energiju. Klima M stoji na raspolaganju da pruži podršku u odabiru najefikasnijeg rešenja za vaš prostor.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;