IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Inverterske klime kao idealno rešenje za grejanje

03.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Sa porastom cena energenata i težnjom ka održivom životnom okruženju, grejanje pomoću klima uređaja postaje sve privlačnije rešenje. Inverterske klime, sa svojom naprednom tehnologijom, omogućavaju efikasno održavanje temperature u domovima i poslovnim prostorima tokom cele godine, čak i u najhladnijim danima.

Klima uređaj

Kada niste u svom domu, klima uređajem možete upravljati putem aplikacije (Foto: Klima M)

Moderna tehnologija inverter klima uređaja omogućava značajne uštede energije, pružajući pet kilovata toplotne snage za svaki utrošeni kilovat električne energije. Ova efikasnost je neuporediva s drugim vrstama grejanja, a posebno dolazi do izražaja kada se uzme u obzir da inverter klime mogu efikasno da greju i pri ekstremno niskim temperaturama, sve do minus 30 stepeni Celzijusa.

Energetska efikasnost

Novi modeli uglavnom spadaju u najviše klase energetske efikasnosti. Kapaciteti klima uređaja mereni u BTU (British Thermal Units) variraju, pružajući opcije za različite veličine prostora - od manjih soba do velikih dnevnih boravaka. Uređaji kapaciteta 9.000BTU obično se koriste za manje prostore, oko 25 kvadratnih metara, zatim sledi 12.000BTU koliko imaju uređaji dovoljni za oko 35 kvadrata, a za 70 i više kvadrata najbolje je uzeti klima uređaj sa 24.000BTU.

Inverterska tehnologija predstavlja ključnu inovaciju u svetu klimatizacije. Za razliku od tradicionalnih klima, inverterski uređaji prilagođavaju brzinu kompresora potrebama prostora, održavajući željenu temperaturu bez nepotrebnog trošenja energije i stvaranja buke.

Prednosti inverterskih klima uređaja

Pored grejanja, ovi uređaji poboljšavaju kvalitet vazduha kroz razne filtere koji sprečavaju zadržavanje čestica, buđi i bakterija. Napredne funkcije, elegantan dizajn, praktični displeji, kao i mogućnost Wi-Fi povezivanja sa pametnim telefonima, čine ih izuzetno prilagodljivim i jednostavnim za upotrebu.

Kada je reč o troškovima, iz kompanije Klima M navode da se grejanje na klimu pokazuje kao jedno od najisplativijih rešenja u našoj zemlji. U poređenju sa tradicionalnim metodama grejanja, kao što su mazut, lož ulje, ugalj, drva, pa čak i gas, klima uređaji nude ekonomičnije i ekološki prihvatljivije grejanje.

Prilikom odabira klima uređaja, važno je uzeti u obzir veličinu prostora, energetsku efikasnost i druge karakteristike prostorije. Pravilno podešavanje temperature, izbor odgovarajuće veličine uređaja i redovan servis mogu značajno smanjiti potrošnju energije.

U digitalno doba, klime su postale pametne. Aplikacije omogućavaju daljinsko upravljanje, podešavanje tajmera, primanje obaveštenja i glasovnu kontrolu, čineći upotrebu klima uređaja još praktičnijom.

Treba napomenuti da pri ekstremno niskim temperaturama potrošnja može biti veća. Ipak, dugoročno gledano, investicija u kvalitetan klima uređaj se isplati kroz smanjene račune za energiju. Klima M stoji na raspolaganju da pruži podršku u odabiru najefikasnijeg rešenja za vaš prostor.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...

;