IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Grad Beograd subvencioniše poboljšanje energetske efikasnosti zgrada

06.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Grad Beograd je, u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike i uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), pokrenuo projekat energetske sanacije stambenih i stambeno-poslovnih zgrada. Ovaj projekat, koji je deo plana za poboljšanje energetske efikasnosti i smanjenje troškova grejanja, nudi stambenim zajednicama priliku da unaprede svoje objekte i doprinesu ekološkim ciljevima grada.

Grejanje

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Kako se navodi na sajtu Grada, u okviru državnog budžeta za 2023. godinu izdvojeno je 50 miliona evra za kreditiranje ovog projekta, dok EBRD planira da obezbedi dodatna bespovratna sredstva za razvoj, nadzor i implementaciju projekta, kao i investicione grantove koji bi pokrili do 20% ukupnih troškova. Republika Srbija, preko Ministarstva rudarstva i energetike, obećava investicioni grant od 30% potrebnih sredstava za radove.

Kriterijumi za prijavu

Stambene zajednice koje žele da učestvuju u ovom projektu moraju ispuniti određene uslove, uključujući posedovanje upotrebne dozvole ili rešenja o ozakonjenju, priključak na sistem daljinskog grejanja, minimum pet stambenih jedinica, a objekat ne sme biti zaštićen kao spomenik kulture. Takođe, neophodno je da su stambene zajednice upisane u registar i da imaju izabranog ili profesionalnog upravnika.

Prijave se mogu podnositi u roku od 30 dana od dana objavljivanja javnog poziva na zvaničnoj internet-stranici i oglasnoj tabli Gradske uprave Grada Beograda. Stambene zajednice koje se prijave ne preuzimaju automatski obaveze, već samo iskazuju interesovanje za učešće u projektu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...

;