"Eko-Dim" predstavio robot tehnologiju čišćenja ventilacionih kanala

19.05.2011. | eKapija

Firma "Eko-Dim" predstavila je na nedavno završenom Sajmu tehnike u Beogradu naprednu tehnologiju čišćenja ventilacije - daljinskim upravljanjem robotom uz video nadzor čiste se nečistoće i depoziti unutar kanala. Tu tehnologiju potpisuje finska kompanija "Lifa", koja je evropski lider u proizvodnji opreme tog tipa.

Goran Miličević, direktor firme "Eko-Dim", u razgovoru za "eKapiju" objašnjava da je njihov tim u mogućnosti da po prvi put u Srbiji obavi higijensko zdravstvenu inspekciju ventilacionog sistema, tehnologijom robot digitalne kamere kao i inteligentno mašinsko čišćenje i dezinfekciju centralnih ventilacionih kanala i kanala za klimatizaciju pomoći "Lifa air" Special Cleaner uređaja.

- Ventilacioni uređaji su instalirani u velikim centrima, bolnicama, sportskim objektima, tržnim centrima i u toku eksploatacije unutar sistema talože se nečistoće, bakterije, virusi. Prema preporuci Svetske zdravstvene organizacije trebalo bi ventilaciju održavati najmanje jednom godišnje, što kod nas, nažalost, nije praksa. Mi pokušavamo da pravilnom edukacijom klijentima približimo preporuke Svetske zdravstvene organizacije - naveo je Goran Miličević.

On kaže da je do sada čišćenje bilo improvizovano - mehaničko i rezultati nisu bili na zavidnom novou. Uz pomoć nove tehnologije uz mali broj ljudi dobija se bolji efekat. Tačnije, moguće je za 8 sati očistiti i dezinfikovati do 70 metara kanala.

Firma "Eko-dim" postoji već 15 godina, bave se dimničarskim delatnostima, zatim uslugama čišćenja ventilacionih kanala, izradom novih ventilacionih sistema, klimatizacijom.

- Naši klijenti su Uprava za zajedničke poslove, Fond PIO, javna komunalna preduzeća u Beogradu, Luka Beograd, Viši sud Beograd, Klinički centar Srbije i mnogi drugi - navodi naš sagovornik.

Osim čišćenja suve ventilacije, rade i čišćenje kuhinjskih ventilacija gde se talože masne naslage. Održavaju više od 220 restorana i imaju ugovor sa Udruženjem ugostitelja Beograda.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...