INFONET-468X60-BANNER

Prva faza rekonstrukcije Zemunskog keja biće završena do kraja maja 2011. godine

17.05.2011. | eKapija

Radovi prve faze rekonstrukcije Zemunskog keja biće završeni do kraja maja. Sada se završava izlivanje betonske grede. Nakon završetka prve faze krenuće se sa preostalim radovima, a završetak rekonstrukcije Zemunskog keja, u dužini od 450 metara, očekuje se do kraja 2011. godine.

Rekonstrukcija obaloutvrde i zaštitnog nasipa na Zemunskom keju, između restorana "Šaran" i "Venecija", obavlja se na osnovu trojnog ugovora između Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, opštine Zemun i JVP "Beogradvode".

– Prošle godine u ovo vreme bilo bi prosto nemoguće da stojimo ovde jer je voda bila četiri metra viša nego što je sada. Prvi nivo biće staza za šetnju, dok će drugi biti u nivou ulice. U kontinuitetu od jednog kilometra kej će izgledati drugačije, bolje, svežije, biće funkcionalniji jer sve što radimo, radimo zbog odbrane od poplava – kaže Ivan Karić, iz "Beogradvoda".

Rekonstrukcija je neophodna kako bi stanovništvo, privreda i područje opštine Zemun bili bolje zaštićeni od eventualnih poplava, a završetkom ovih radova i šetalište na Zemunskom keju konačno će dobiti novi i lepši izgled.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;