PRIJAVA-468X60-BANNER

Zatvoreni bazen u maju, a otvoreni krajem juna - Obnova SRC "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu

19.04.2011. | Blic

Rekonstrukcija zatvorenih bazena Sportsko-rekreativnog centra "Milan Gale Muškatirović" je pri kraju i u maju bi trebalo da ponovo budu otvoreni za posetioce. U punom jeku su radovi i na otvorenim bazenima, a očekuje se da će plivalište na otvorenom već krajem juna biti u funkciji.

- Zatvoreni bazeni bili su gotovi krajem decembra, ali je bilo problema s hidroizolacijom. Morali smo to da saniramo. Saniran je krov, promenjena je staklena fasada, nabavljena i ugrađena nova bazenska tehnika. Sanirane su svlačionice, kao i mokri čvorovi - kaže Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad.

U toku su radovi na otvorenim bazenima, kao i na postavljanju takozvane plaže. Za taj posao opština Stari grad je izdvojila 320 miliona dinara.

Veliki bazen će se zarotirati za 90 stepeni i proširiti do olimpijskih dimenzija, a biće standardizovan za međunarodna FINA i LEN takmičenja. S obe strane bazena izgradiće se i tribine. Radovima su obuhvaćeni i dečji i rekreativni bazen. Bazen za decu imaće i elemente akva parka.

- Radovi su odmakli, ali će morati da budu prekinuti za vreme ATP turnira koji se održava na teniskim terenima, koji su pored bazena. Nadamo se da će, ako ne budemo imali problema kao sa zatvorenim bazenima, do kraja juna kompleks biti u upotrebi - ističe predsednica opštine Stari grad.

Radovi su počeli pre 10 meseci, a kompletna rekonstrukcija i zatvorenih i otvorenih bazena košta 900 miliona dinara. Svi bazeni će biti dostupni i osobama sa invaliditetom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;