INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zatvoreni bazen u maju, a otvoreni krajem juna - Obnova SRC "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu

19.04.2011. | Blic

Rekonstrukcija zatvorenih bazena Sportsko-rekreativnog centra "Milan Gale Muškatirović" je pri kraju i u maju bi trebalo da ponovo budu otvoreni za posetioce. U punom jeku su radovi i na otvorenim bazenima, a očekuje se da će plivalište na otvorenom već krajem juna biti u funkciji.

- Zatvoreni bazeni bili su gotovi krajem decembra, ali je bilo problema s hidroizolacijom. Morali smo to da saniramo. Saniran je krov, promenjena je staklena fasada, nabavljena i ugrađena nova bazenska tehnika. Sanirane su svlačionice, kao i mokri čvorovi - kaže Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad.

U toku su radovi na otvorenim bazenima, kao i na postavljanju takozvane plaže. Za taj posao opština Stari grad je izdvojila 320 miliona dinara.

Veliki bazen će se zarotirati za 90 stepeni i proširiti do olimpijskih dimenzija, a biće standardizovan za međunarodna FINA i LEN takmičenja. S obe strane bazena izgradiće se i tribine. Radovima su obuhvaćeni i dečji i rekreativni bazen. Bazen za decu imaće i elemente akva parka.

- Radovi su odmakli, ali će morati da budu prekinuti za vreme ATP turnira koji se održava na teniskim terenima, koji su pored bazena. Nadamo se da će, ako ne budemo imali problema kao sa zatvorenim bazenima, do kraja juna kompleks biti u upotrebi - ističe predsednica opštine Stari grad.

Radovi su počeli pre 10 meseci, a kompletna rekonstrukcija i zatvorenih i otvorenih bazena košta 900 miliona dinara. Svi bazeni će biti dostupni i osobama sa invaliditetom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;