SFSOPLATE-468X60-BANNER

Upućeni pozivi za izvođače radova u okviru podrške građevinskoj industriji u Valjevu

02.03.2011. | eKapija

Za nastavak izgradnje OŠ "Milovan Glišić" u Valjevu upućen je javni poziv na adrese 12 valjevskih građevinskih firmi, koje su ispunile kriterijume propisane Zakonom o podršci građevinskoj industriji Srbije za vreme ekonomske krize.

Upućen je poziv i za izvođenje radova na Urgentnom odeljenju Bolnice u Valjevu. U narednih sedam dana pozivi će biti upućeni i za izgradnju dečjeg vrtića u Gradcu, saopšteno je na gradskom sajtu.

Svi ovi pozivi se šalju firmama koje su ispunile kriterijume propisane Uredbom o kriterijumima za određivanje ponuđača koji mogu učestvovati u realizaciji projekata propisanih ovim Zakonom.

Na ovaj način, doći će se do izvođača radova kojima će biti poverena izgradnja tri važna projekta u okviru mera Vlade Republike Srbije za jačanje građevinske industrije u zemlji.

U Valjevu je dvanaest građevinskih firmi ispunilo kriterijume za određivanje ponuđača koji mogu učestvovati u realizaciji projekata, koji su propisani Zakonom o podršci građevinskoj industriji Srbije za vreme ekonomske krize. To su: "Greda", "Gejt", "Grading", "Kej", "Ingrap omni", "Komgrad", "Skver", "Slap ino", "Vujić Valjevo", "Trem gradnja", "Kompresor ing" i "Izoterm".

Zakonom o podršci građevinskoj industriji Srbije za vreme ekonomske krize, Valjevu je odobreno finansiranje projekta izvođenja radova urgentnog odeljenja Bolnice u Valjevu-Hirurškog bloka-2. faze, u vrednosti od 22.481.600 dinara.

Za izgradnju dečjeg vrtića u Gradcu sa opremanjem enterijera-1. faza, planirano je 198.000.000 dinara, a za završetak izgradnje OŠ "Milovan Glišić" 57.000.000 dinara.

Po 10% sredstava obezbeđuju lokalna samouprava i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, dok 80% sredstava kreditiraju poslovne banke, preko Fonda za razvoj Srbije. Obaveza vraćanja kredita je takođe na lokalnim samoupravama i nadležnom ministarstvu, u visini od po 40%.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;