"Impol Seval" ulaže 10,8 miliona evra u opremu za bojenje limova

22.02.2011. | Beta

Valjaonica aluminijuma "Impol Seval" iz Sevojna saopštila je da je sa kompanijom "Globus Srl" (Torino-Italija) potpisala ugovor o isporuci opreme za novu liniju za bojenje i liniju za ravnanje aluminijuma u vrednosti od 10,8 miliona evra.

Fabrika je saopštila da je na taj način označen početak drugog investicionog ciklusa od 27 miliona evra i da je u nabavku novih tehnoloških linija i modernizaciju fabrike do sada uloženo više od 43 miliona evra.

Ugovor o isporuci opreme potpisali su proteklog petka direktor "Impol Sevala" Ninko Tešić i predsednik italijanske kompanije "Globus Srl" Torino-Italija Luigi Bagnasco, a prve obojene trake sa nove linije trebalo da siđu krajem jula 2012. godine.

Direktor "Sevala" je naveo da je pored tog ugovora potpisan i ugovor o izradi čelične konstrukcije, kada, instalacija i druge prateće opreme za realizaciju tog projekta sa "Impol Seval Tehnikom", ukupne vrednosti 1,5 miliona evra.

- Za građevinske radove, infrastrukturne priključke, montažu opreme i ostale prateće opreme neophodno je uložiti još oko 2 mil EUR, tako da očekujemo da će ukupna vrednost projekta za bojenje traka i limova biti oko 14,5 miliona evra - rekao je Tešić koji je istakao da će on biti realizovan prema najstrožim evropskim ekološkim normama za zašitu životne sredine, energetske efikasnosti, bezbednost i zdravlje na radu.

Kako je dodao, "realizacijom tog projekta "Impol Seval" će moći da ponudi svetskom tržištu bojene proizvode od aluminijuma visokog kvaliteta, što će istovremeno biti osnova za dalja ulaganja u finalizaciju proizvoda, povećati kapacitete hladno-valjanih proizvoda
i poboljšati strukturu proizvoda ka proizvodima sa većom vrednošću".

Nekadašnju "Valjaonicu aluminijuma" Sevojno pre osam godina tenderski je privatizovao "Impol" iz Slovenske Bistrice.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šumadinac 01.06.2020.
U taj program ulazimo i mi koji živimo u in...
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...